Γ. Πατούλης: Μόνιμη και σταθερή εργασία για εργαζόμενους και εναλλακτικές λύσεις για καθαρές πόλεις

Παράταση συμβάσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών
24 Οκτωβρίου 2019
Θεοδωρικάκος σε εργαζόμενους: Δεν αποσύρω το 179 – Καμιά απόλυση
24 Οκτωβρίου 2019
Show all

Γ. Πατούλης: Μόνιμη και σταθερή εργασία για εργαζόμενους και εναλλακτικές λύσεις για καθαρές πόλεις

Υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τάσσεται ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης . Ταυτόχρονα τάσσεται και υπέρ του δικαιώματος των πολιτών να ζουν σε καθαρές και λειτουργικές πόλεις και να εξυπηρετούνται από τις δημοτικές υπηρεσίες αλλά και «άλλες εναλλακτικές λύσεις όταν το κράτος δεν εξασφαλίζει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που απαιτούνται για τη λειτουργία των ΟΤΑ».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την ΠΟΕ –ΟΤΑ με αφορμή το μπαράζ των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους, ζητώντας την απόσυρση του άρθρου 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να εκχωρούν σε ιδιώτες τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Με τη δήλωσή του ο κ. Πατούλης – και κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ., όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση – δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ταύτιση της διοίκησης της ΚΕΔΕ με το αίτημα των εργαζομένων δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Υποστηρίζουμε το δικαίωμα των Δήμων και των αιρετών Διοικήσεών τους, να αποφασίζουν οι ίδιοι, για τον αριθμό και τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους και να διατηρούνται οι πόλεις σε επίπεδα κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πατούλη:
Η ΚΕΔΕ διαχρονικά έχει συγκεκριμένη και πάγια θέση σχετικά με το προσωπικό. Αυτό επιβεβαιώθηκε και μετά τη σημερινή επικοινωνία που είχα με τους επικεφαλής των παρατάξεων της Ένωσης.

Ζητούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είμαστε στο πλευρό τους και θα παραμείνουμε. Το ζήτημα των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά τους δήμους και τα όργανά τους.

Είμαστε υπέρ του δικαιώματος των πολιτών να ζουν σε καθαρές λειτουργικές και ασφαλείς πόλεις και να εξυπηρετούνται από τις δημοτικές υπηρεσίες, ή άλλες εναλλακτικές λύσεις όταν το κράτος δεν εξασφαλίζει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που απαιτούνται στους ΟΤΑ.

Για μας είναι πρωταρχικός στόχος η εξυπηρέτηση των πολιτών και αυτή είναι ανάγκη να διασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πάνω από όλα είναι ο πολίτης και δίνουμε προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του κατ’ αρχήν από μόνιμο προσωπικό.

Υποστηρίζουμε το δικαίωμα των Δήμων και των αιρετών Διοικήσεών τους, να αποφασίζουν οι ίδιοι, για τον αριθμό και τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους και να διατηρούνται οι πόλεις σε επίπεδα κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.