Γ. Πατούλης στη συνάντηση με Β. Κικίλια: Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός

Έναρξη πιλοτικού προγράμματος ενίσχυσης των ΚΕΠ Υγείας των δήμων της Περιφ. Αττικής
16 Ιουνίου 2020
Κ. Χατζηδάκης: Το σχέδιο που σήμερα παρουσιάζουμε θα δώσει νέα ζωή στο Μάτι
16 Ιουνίου 2020
Show all

Γ. Πατούλης στη συνάντηση με Β. Κικίλια: Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός

Να δοθεί έμφαση στις πολιτικές πρόληψης που θα θωρακίσουν τη χώρα και τους πολίτες και θα στείλουν ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός, πρότεινε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κατά τη συνάντηση τους με αντικείμενο την διερεύνηση τρόπων συνδρομής της περιφέρειας στην εθνική προσπάθεια για την θωράκιση της υγείας κατά την επανεκκίνηση του τουρισμού.
Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υπουργό για τις δράσεις που δρομολογούνται προς αυτή την κατεύθυνση και υπογράμμισε τη σημασία να ενισχυθούν οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιφέρειας, ώστε προγράμματα πρόληψης υγείας να υλοποιούνται με αποτελεσματικότερο και λειτουργικότερο τρόπο.
Με την άποψη αυτή συμφώνησε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης είναι οι κατάλληλοι φορείς για την εκτέλεση των συγκεκριμένων πολιτικών. Ο κ. Κικίλιας επισήμανε τη σημασία που αποδίδει η Πολιτεία στους βέλτιστους τρόπους θωράκισης της χώρας και των πολιτών, με αφορμή το άνοιγμα του τουρισμού. Ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για τον περιορισμό της πανδημίας και χαρακτήρισε «καθοριστική» τη συμβολή της περιφέρειας στο πεδίο παροχής υγειονομικού υλικού.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τον υπουργό ότι «θα είμαστε σύμμαχοι και συνοδοιπόροι» στην εθνική προσπάθεια να ξαναβρεί η Ελλάδα τον βηματισμό της, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο που γίνεται η τουριστική επανεκκίνηση. Με στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις θα συμβάλλουμε στην διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας για τους πολίτες και τους τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.
Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση, έκανε μία ανασκόπηση των πρωτοβουλιών της περιφέρειας για τη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας, μεταξύ των οποίων, η εξασφάλιση εξοπλισμού, μέσω ΕΣΠΑ, για τα νοσοκομεία της Αττικής. Η λειτουργία του τετραψήφιου αριθμού 1110 το οποίο παρείχε, σε 24ωρη βάση, ενημέρωση και υποστήριξη για τον κορονοϊό. Οι Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της περιφέρειας και του ΙΣΑ για διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19, κά.