Γ. Σακελλαρίου: Αν δεν γίνει μια γενικότερη μελέτη δεν υπάρχει περίπτωση να λυθεί το πρόβλημα

Αναστολή διδακτικής λειτουργίας όλων των σχολείων στην περιφέρεια Θεσσαλίας από 18 έως 22 Σεπτεμβρίου
15 Σεπτεμβρίου 2023
Ηράκλειο: Έκθεση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού των προσχεδίων για την βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας
15 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

Γ. Σακελλαρίου: Αν δεν γίνει μια γενικότερη μελέτη δεν υπάρχει περίπτωση να λυθεί το πρόβλημα

Γ. Σακελλαρίου: Αν δεν γίνει μια γενικότερη μελέτη δεν υπάρχει περίπτωση να λυθεί το πρόβλημα

«Δεν είναι αποποίηση ευθυνών- θα βγει από το πόρισμα- αλλά εγώ θεωρώ ότι δεν έχουν καμία ευθύνη» οι τοπικές και περιφερειακές αρχές ανέφερε ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων κατά τη συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο», στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, και τόνισε «δεν λαμβάνει κανείς υπόψη του το ύψος της βροχής που έπεσε».

«Το μέγεθος της πλημμύρας, εσείς που είστε εκεί μπορείτε να παρακολουθείτε εκ του μακρόθεν. Έχετε διαπιστώσει τι έχει πλημμυρίσει; Ξεκινάμε από χωριά των Τρικάλων, συνεχίζουμε στην Καρδίτσα, φτάνουμε στη Λάρισα, συνεχίζουμε στον Βόλο, φτάνουμε στην Πιερία που βγήκε στην Εθνική οδό. Όλα αυτά τα έργα, όλα αυτά που πλημμύρισαν, φταίει η περιφέρεια, φταίνε οι δήμαρχοι; Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός γενικότερα για τα νερά της λεκάνης απορροής του Πηνειού; Σαφώς και δεν υπάρχει» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Παλαμά.

Μετά τον Ιανό, έγιναν αντιπλημμυρικά έργα, δήλωσε ο κ. Σακελλαρίου και μάλιστα «έγιναν πάρα πολλά». Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν δεν γίνει μια γενικότερη μελέτη δεν υπάρχει περίπτωση να λυθεί το πρόβλημα».

«Τα ποτάμια που διέρχονται από τον Παλαμά έχουν σπάσει σε 50 διαφορετικά σημεία. Είναι πάνω από 5 χιλιόμετρα αναχώματα τα οποία έχουν φύγει από τη θέση τους. Αυτό που τονίζω και το λέω τόσο καιρό είναι δύο πράγματα. Αν δεν γίνουν έργα ανάσχεσης των νερών στα ορεινά για να μπορεί να συγκρατηθεί το νερό και να μην έρχεται με τόση ορμή κάτω, αν δεν γίνει μια μελέτη γενικότερα για τη λεκάνη απορροής του Πηνειού πάντα θα έχουμε προβλήματα. Όταν πας να κάνεις κάτι αποσπασματικά, λέμε ότι θα ενισχύσουμε ένα ανάχωμα. Ξέρουμε πού πονάει; Έχει γίνει κάποια μελέτη; Πού έφτασε το νερό την προηγούμενη φορά στον Ιανό; Έφτασε εδώ πέρα, άντε να του βάλουμε μισό μέτρο ανάχωμα εδώ. Τα έργα όταν είναι αποσπασματικά είναι επόμενο να μην δίνουν το αποτέλεσμα που θα πρέπει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίου.

Ερωτηθείς σχετικά με την αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε μεταξύ του ίδιου τις προηγούμενες ημέρες και του αντιπεριφειάρχη κ. Νούσιου, ανέφερε τα εξής. «Ο αντιπεριφερειάρχης είπε στην αρχή ότι δεν άνοιξε το φράγμα. Μεταγενέστερα είπε ότι το άνοιξε αυτό το φράγμα μετά από παραίνεση δικιά μου. Για να τελειώνουμε και γιατί πραγματικά θα πρέπει αυτό το πράγμα δεν κάνει καλό σε κανέναν, ειδικά σε μας που είμαστε εδώ πέρα και δρούμε. Η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού πρέπει να ξέρετε ότι είναι ενωμένη. Έγιναν κάποιες δηλώσεις, έγιναν κάποια πράγματα. Η ένταση είναι τεράστια. Αυτά πρέπει να τα αφήσουμε στην άκρη. Πρέπει να δούμε τι γίνεται. Τα προβλήματα που τρέχουν είναι τεράστια. Όταν είμαστε σε αντιπαράθεση και βγαίνει ο ένας και βγαίνει ο άλλος, δεν έχει κανένα νόημα».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν ζήτησε ο ίδιος από τον αντιπεριφερειάρχη να γίνει τομή στο ανάχωμα, ο κ. Σακελλαρίου δήλωσε «είπα δεν το σχολιάζω. Αρνήθηκα ότι έγινε κάτι τέτοιο. Σταματάμε εδώ».

«Όταν έσπασε αυτό το φράγμα εκεί πέρα που έσπασε, δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα για να πλημμυρίσει κάποιο χωριό. Το φράγμα έσπασε και τα νερά οδηγήθηκαν στα χωράφια» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Παλαμά.

Ερωτηθείς, εάν επομένως, ψεύδεται ο αντιπεριφερειάρχης ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Σακελλαρίου είπε «μα τι να απαντήσω αν λέει ψέματα ο αντιπεριφερειάρχης, έχετε δύο δηλώσεις, αξιολογήστε τες και ζυγίστε τες. (…) Μην με οδηγείτε, σας παρακαλώ πολύ να είμαι σε μόνιμη κόντρα με τον αντιπεριφερειάρχη», ενώ επανέλαβε πως κατά την άποψή του, δεν υπάρχουν ευθύνες από την πλευρά της Περιφέρειας για την πλημμύρα στον Παλαμά.