Δήμαρχος Ιλίου: «Χρέος να λάβουμε κάθε μέτρο για την προστασία των πολιτών και τη διευκόλυνση των ευπαθών ομάδων»

Στη δενδροφύτευση παράνομης χωματερής προχώρησε ο δήμος Αποκορώνου
19 Μαρτίου 2020
Εργασίες από την αντιδημαρχία πρασίνου στο κέντρο της Καρδίτσας
19 Μαρτίου 2020
Show all

Δήμαρχος Ιλίου: «Χρέος να λάβουμε κάθε μέτρο για την προστασία των πολιτών και τη διευκόλυνση των ευπαθών ομάδων»

Στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες, σε άπορους, σε κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους πολίτες, που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ή δεν μπορούν να μετακινηθούν, προχωρά ο δήμος Ιλίου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, τόνισε: «Ενισχύουμε τις κοινωνικές δομές του δήμου, με στόχο να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καθημερινές ανάγκες και υποχρεώσεις συμπολιτών μας, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν. Ζούμε μια πρωτόγνωρη κρίση δημόσιας υγείας, η οποία επηρεάζει τις ζωές όλων μας. Χρέος είναι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για την προστασία των πολιτών και τη διευκόλυνση των ευπαθών ομάδων. Μένουμε σπίτι και εξυπηρετούμαστε από τον Δήμο».

Η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Ιλίου αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, όπως οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και χρόνιοι πάσχοντες από νοσήματα που απειλούνται από τον κορονοϊό. Στόχος είναι η εξασφάλιση της πρόσβασής τους στα βασικά αγαθά που αφορούν τη διατροφή και την υγεία τους, με τον συντονισμό των εμπλεκόμενων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας θα αξιολογούν κάθε αίτημα και θα δίνουν λύσεις σε θέματα, όπως η παράδοση φαρμάκων και τροφίμων, τα ζητήματα άμεσης διεκπεραίωσης με δημοτικές υπηρεσίες κ.α.