Δήμαρχος Μεγαλόπολης: Είμαστε κατά της πρόωρης παύσης λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων

Συγκλονισμένος ο δήμος Διονύσου από την τραγική απώλεια του κορυφαίου ορειβάτη Αντώνη Συκάρη
12 Απριλίου 2022
Πωγώνι: Δύο νέοι χώροι πολιτισμού και εκπαιδευτικών δράσεων στα Δολιανά
12 Απριλίου 2022
Show all

Δήμαρχος Μεγαλόπολης: Είμαστε κατά της πρόωρης παύσης λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων

“Είμαστε κατά της πρόωρης παύσης λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, για όλους τους λόγους που έχουμε αναλύσει πάρα πολλές φορές τα τελευταία δύο χρόνια. Όμως είμαστε ένας πολύ μικρός δήμος, διαφωνήσαμε από την αρχή με την παύση λειτουργίας των μονάδων, αλλά είδαμε ότι οι δυνατότητές μας δεν μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση” τόνισε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στη Δευτέρα, με με θέμα την επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος σημείωσε ότι ο δήμος έχει καταθέσει πρόγραμμα δεκάδων σελίδων στην επιτροπή του ΣΔΑΜ, στον πρωθυπουργό αλλά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με τα νέα δεδομένα της ενεργειακής κρίσης, τόνισε, τόσο ο δήμος Μεγαλόπολης όσο και το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων ζήτασαν την παράταση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων.

“Η ελληνική κοινωνία, είπε, μπορεί να ωφεληθεί με την επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων. Η Μεγαλόπολη ωφελείται επιπλέον γιατί θα πάρει χρόνο ώστε να γίνουν οι υποδομές που είναι ανύπαρκτες στo δήμο μας. Η Μεγαλόπολη χρειάζεται υποδομές και θέσεις εργασίας. Έχουμε ζητήσει το βιομηχανικό πάρκο στη θέση Λεύκτρο. Είναι ένα πάρκο που χωρίς την ύπαρξη δεν υπάρχει μετάβαση για τη Μεγαλόπολη. Ζητάμε εκθεσιακό χώρο, παράρτημα της ΔΕΘ. και αγροτικές φυλακές”.

Κλείνοντας ανέφερε ότι η Μεγαλόπολη πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση, από τους όμορους δήμους. Η Μεγαλόπολη απαιτεί ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Οφείλει το Περιφερειακό Συμβούλιο να στηρίξει τη Μεγαλόπολη γιατί το σχέδιο έγινε για τη Μεγαλόπολη, γι αυτό λέγεται και σχέδιο δίκαιης μετάβασης Μεγαλόπολης.