Δήμαρχος Μεγαρέων: «Όποιος τυχόν βάλει στο μυαλό του ότι μπορεί να βάλει χέρι στην περιοχή θα βρει απέναντι του τον λαό»

Νέα Σμύρνη: Τα self tests δεν είναι απλά σκουπίδια
24 Μαΐου 2021
Τήνος: «Πράσινο φως» για την ανάπλαση δύο κεντρικών πλατειών
24 Μαΐου 2021
Show all

Δήμαρχος Μεγαρέων: «Όποιος τυχόν βάλει στο μυαλό του ότι μπορεί να βάλει χέρι στην περιοχή θα βρει απέναντι του τον λαό»

Για τεράστια οικολογική καταστροφή σε χλωρίδα και πανίδα, με πάνω από 70.000 καμένα στρέμματα μέχρι τώρα, έκανε λόγο ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρήγορης Σταμούλης για την μεγάλη πυρκαγιά σε Δυτική Αττική και Κορινθία.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο» ο κ. Σταμούλης δήλωσε ότι η φωτιά είναι σε ύφεση, με εναέρια όμως μέσα να επιχειρούν ακόμα και να επιτηρούν, ενώ αυτό που βοήθησε πάρα πολύ είναι η άπνοια που επικρατεί.

Μιλώντας για το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς, ο δήμαρχος Μεγαρέων τόνισε πως κάηκε «σε πανέμορφα βουνά πανίδα και χλωρίδα και πρέπει να γίνουν τώρα πάρα πολλά, μελέτες αντιδιαβρωτικά έργα, αναδάσωση κ.τ.λ.» και άμεσα, πριν τις πρώτες βροχές που θα παρασύρουν νερά προς κατοικημένες περιοχές.

Ο κ. Σταμούλης επιβεβαίωσε πως το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον κ. Πέτσα δεσμεύτηκε «δημοσία και κατηγορηματικά» ότι δε θα γίνει στην καμένη περιοχή κανένα ορυχείο βωξίτη ή ανεμογεννήτριες, τονίζοντας πως αν και δεν έχει υπάρξει κάποια γραπτή δέσμευση από την κυβέρνηση, πως «όποιος τυχόν βάλει στο μυαλό του ότι μπορεί να βάλει χέρι στην περιοχή θα βρει απέναντι του τον λαό».

Μιλώντας ειδικότερα για την τεράστια καταστροφή σε πανίδα και χλωρίδα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα 935 είδη χλωρίδας που υπήρχαν και έγιναν στάχτη, τα 36 ενδημικά στην Ελλάδα «όταν η Γερμανία για να καταλάβετε έχει μόνο 16 ενδημικά είδη».