Δήμητρα Ράπτη, υποψήφια Δήμαρχος Σαρωνικού: «Κρινόμαστε όλοι από το έργο μας – Το έργο των κ.κ Σωφρόνη και Παπαχρήστου αποκαλύπτει την ανεπάρκειά τους»

Ροζίνα Βαβέτση, δήμαρχος Ν. Σκουφά – Παρουσίαση υποψήφιων του Συνδυασμού “Ένωτική Πορεία”
13 Σεπτεμβρίου 2023
Βασίλης Ρόκος – Όλα τα ονόματα των 153 υποψ. περιφερειακών συμβούλων της “ΣΥΝ-εργασίας”
13 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

Δήμητρα Ράπτη, υποψήφια Δήμαρχος Σαρωνικού: «Κρινόμαστε όλοι από το έργο μας – Το έργο των κ.κ Σωφρόνη και Παπαχρήστου αποκαλύπτει την ανεπάρκειά τους»

Δήμητρα Ράπτη, υποψήφια Δήμαρχος Σαρωνικού: «Κρινόμαστε όλοι από το έργο μας – Το έργο των κ.κ Σωφρόνη και Παπαχρήστου αποκαλύπτει την ανεπάρκειά τους»

Ο επανασχεδιασμός της υπηρεσίας καθαριότητας και οι χρήσεις γης είναι οι δύο κορυφαίες προτεραιότητες της υποψηφίας δημάρχου Σαρωνικού, επικεφαλής του συνδυασμού « Ένας Σαρωνικός για Όλους» Δήμητρα Ράπτη.
«Έφτασε επιτέλους η ώρα οι γυναίκες να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες.
Έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια ότι όπου εμπλέκονται υπάρχουν μεγαλύτερες επιτυχίες. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε και τα όρια της ποσόστωσης του 40%, με στελέχωση του ψηφοδελτίου μας από γυναίκες στο 48,5%»
σημειώνει σημειώνει σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr και στον Κώστα Τσαπάκη.
Η Δήμητρα Ράπτη, δηλώνει «είμαι ενθουσιασμένη με το ψηφοδέλτιο μου το οποίο αποτελείται κατά 84% περίπου από νέα πρόσωπα που δεν έχουν παρελθόν στην αυτοδιοίκηση . Επιτυχημένους επαγγελματίες στον τομέα τους. Το ψηφοδέλτιο μας αποτελείται από επιστήμονες αλλά και μητέρες οι οποίες έχουν αφιερωθεί στα παιδιά τους και κοινό τους γνώρισμα είναι η επιθυμία τους να προσφέρουν στον δήμο μας».
«Χαίρομαι που κάποιοι άνθρωποι έφυγαν από το ψηφοδέλτιο, αποκαλύφθηκαν οι σκοποί τους που δεν ήταν η προσφορά στον τόπο μας οπότε δεν είχαν και ρόλο στην ομάδα μας. Δεν κρατούν το λόγο της τιμής τους. Από την άλλη εκείνοι που επέλεξαν συνειδητά να μείνουν στην παράταξη, πιστεύουν στο όραμά μας και δεν κυνηγούν την καρέκλα με οποιοδήποτε κόστος» τόνισε ερωτώμενη για τις αποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής αλλά αρνείται να μπει στη διαδικασία της ονοματολογίας εξηγώντας: «Ο καθένας και καθεμία που ασχολούμαστε με την πολιτική έχουμε πίσω μας ανθρώπους και οικογένειες. Γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να αναφερθώ ονομαστικά. Άλλωστε οι δημότες γνωρίζουν ποιοι εξυμνούσαν την υποψηφιότητα μου και στη συνέχεια εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι άλλου συνδυασμού».
Ερωτώμενη δε για τους πολιτικούς της αντιπάλους τόνισε: «Οι ανθυποψήφιοι δήμαρχοι πολιτεύονται με διαφορετικό τρόπο από εμένα. Προσωπικά σεβάστηκα την επιλογή κάποιου να ενταχθεί σε άλλο συνδυασμό και δεν ενοχλούσα καν όσους είχαν ήδη επιλέξει. Προτεραιότητα μου είναι ένας δίκαιος αγώνας για τον Δήμο Σαρωνικού και η αντιμετώπιση των προβλημάτων του».

Καλούμενη να συγκριθεί με τους αντιπάλους της, η Δήμητρα Ράπτη εξηγεί πως το έργο τους απαντά εύλογα στο όποιο ερώτημα: «Το όποιο έργο του κ. Σωφρόνη ο οποίος έχει θητεύσει δήμαρχος το είδαμε και το κρίναμε το 2019. Γνωρίζουμε αν θέλει και αν μπορεί. Ο κ. Παπαχρήστου πάλι είχε πολλές αρμοδιότητες κατά την τρέχουσα θητεία όσο και αν προσπαθεί να το ξεχάσει, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα όμως είτε στον τουρισμό, είτε στον εθελοντισμό ή το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Μηδέν αποτέλεσμα και στις νέες τεχνολογίες αλλά και στα σχολεία όπου αν κάνει κάποιος μια βόλτα θα δει ότι –κυριολεκτικά και μεταφορικά- μπάζουν νερά. Απέδειξε στην πράξη ότι δεν μπορεί. Επιμένει να λέει ότι δεν ανήκει στην διοίκηση ενώ είναι πρόεδρος στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή. Ο Γιάννης Κυριακόπουλος είναι εξαιρετικός συνάδελφος, μπορεί να παράξει έργο. Η κα Γαλανοπούλου εκπροσωπεί έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και είναι μια αξιοπρεπής παρουσία. Σε ότι αφορά τη δική μου υποψηφιότητα, μπορεί κανείς να διακρίνει έναν άνθρωπο καθαρό, που τα τελευταία χρόνια μπορεί κανείς να τον βρει καθημερινά είτε στο τηλέφωνο, είτε δια ζώσης στον δήμο να προσπαθεί να επιλύσει θέματα ακόμα και εκτός αρμοδιότητάς μου. Στους τομείς ευθύνης μου, τα ΚΑΠΗ, τους βρεφονηπιακούς, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα. Όπως και στον τομέα Ισότητας. Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο: είδα δήλωση του κ. Παπαχρήστου ότι θα προσπαθήσει να κάνει προεκλογικό αγώνα χωρίς εντάσεις. Θα ξαφνιάσει σίγουρα τον κόσμο μετά από μια διετία μόνο με εντάσεις».
Σύμφωνα με τη Δήμητρα Ράπτη, τα προβλήματα του Δήμου Σαρωνικού ταλαιπωρούν τους κατοίκους δεκαετίες, αρχής γενομένης από τα απορρίμματα και την καθαριότητα και δηλώνει «Ειδικά τους θερινούς μήνες απαιτείται επιπλέον ενίσχυση της υπηρεσίας λόγω των επισκεπτών. Δεν είναι κακό τους μήνες αιχμής να απευθυνθούμε και σε ιδιώτες για να διατηρήσουμε τον δήμο μας ευπρεπή. Οι δημότες επίσης θα πρέπει να μην απορρίπτουν την οικοσκευή τους ανεξέλεγκτα. Η λύση του προβλήματος είναι η ανανέωση του στόλου απορριμματοφόρων ο οποίος είναι γερασμένος και κοστοβόρος και ο έλεγχος με την επιβολή προστίμων. Η παρανομία δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή για ψηφοθηρικούς λόγους. Στόχος μου είναι η ανακύκλωση και η ορθή διαχείριση απορριμμάτων να μπει και στα σχολεία».
Η υποψήφια Δήμαρχος Σαρωνικού αποκαλύπτει πως «όταν στο δημοτικό συμβούλιο ήρθε θέμα για την πρόσληψη συμβασιούχων στην καθαριότητα η παράταξη του κυρίου Σωφρόνη επέλεξε να το καταψηφίσει προφανώς στοχεύοντας σε εκλογικά οφέλη και ψηφοθηρικούς σκοπούς».
Σχολιάζοντας δε την παρουσία του Γιώργου Σωφρόνη σε συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής εξηγεί πως «οι σχέσεις μου με τον Νίκο Χαρδαλιά είναι γνώστες. Δεν είμαι όμως από τους ανθρώπους που διαφημίζω τις διαπροσωπικές σχέσεις μου με στόχο τυχόν πολιτικά οφέλη. Δεν είμαι της φωτογραφίας αλλά της ουσίας. Στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ πρόσκληση υπήρχε μόνο για τον κ. Σωφρόνη. Θεμιτή η προσπάθειά της συζύγου του».