Δήμος Άνδρου: Στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ» η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Ο Βορίδης «γειώνει» την ΚΕΔΕ
25 Ιανουαρίου 2021
Συνεχίζουν την απεργία – αποχή από διαγωνισμούς μηχανικοί, γεωτεχνικοί και υπάλληλοι του Δημοσίου και των ΟΤΑ
25 Ιανουαρίου 2021
Show all

Δήμος Άνδρου: Στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ» η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, εντάχθηκε η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Άνδρου.
Με την ένταξη του έργου, προϋπολογισμού 372.000 ευρώ, σύμφωνα με το Δήμο, δίνεται η δυνατότητα να κατασκευασθεί και να εξοπλισθεί πλήρως, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές που ορίζει η σχετική νομοθεσία, μια απολύτως αναγκαία υποδομή για την περιοχή μας, που αναμένεται δώσει οριστική λύση, στο χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τόσο την κοινωνία μας όσο και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Το καταφύγιο πρόκειται να υλοποιηθεί σε ιδιόκτητη έκταση του Δήμου 6.810,30 τ.μ. στην περιοχή Φυτεία Αλαδινού Δήμου Άνδρου.
Η δυναμικότητα του καταφυγίου θα είναι 20 θέσεων σύμφωνα με τους περιορισμούς της ισχύουσας νομοθεσίας.

Περιλαμβάνονται:

  • Κτήριο διοικήσεως με Γραφείο διοικήσεως, αίθουσα προσωπικού, αποθήκη τροφών, αίθουσα κατασκευής και προετοιμασίας της τροφής των ζώων, αίθουσα απομονώσεως ασθενών ζώων, Ιατρείο, αίθουσα αναμονής ασθενών ζώων, Λεβητοστάσιο, καθώς και χώρος αναμονής.
  • Ενδιαιτήματα ζώων με ατομικές αίθουσες διαμονής φιλοξενούμενων ζώων, ατομικά προαύλια άσκησης σκύλων, χώροι υγιεινής προσωπικού.
    Η δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αποτελούσε πάγιο αίτημα, ώστε εξασφαλιστούν συνθήκες ευζωίας για τα αδέσποτα ζώα.