Δήμος Αγίου Δημητρίου: Ένας μήνας γεμάτος Τέχνη και Πολιτισμό!

Υπουργείο Οικονομίας: Παράταση προθεσμιών φορολογικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες των πυρκαγιών
23 Αυγούστου 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πότε λήγει η προθεσμία κατάθεσης συνδυασμών και υποψηφίων
24 Αυγούστου 2023
Show all

Δήμος Αγίου Δημητρίου: Ένας μήνας γεμάτος Τέχνη και Πολιτισμό!

Δήμος Αγίου Δημητρίου: Ένας μήνας γεμάτος Τέχνη και Πολιτισμό!

Το Φεστιβάλ Πόλης «Φθινοπωρινές Γιορτές» του Δήμου Αγίου Δημητρίου είναι για ακόμη χρονιά γεγονός! Ως θεσμός πια, εδώ και πάνω από μια δεκαετία, τιμά τον Πολιτισμό και τους ανθρώπους του, και μέσα από ένα μήνα μουσικών εκδηλώσεων, θεατρικών και χορευτικών παραστάσεων, θεάτρου σκιών για τα παιδιά, καταφέρνει να κάνει το πέρασμα από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο ομαλό, ανώδυνο και γεμάτο ελπίδα. Γιατί αν κάτι ξέρει να κάνει η Τέχνη είναι να ζωντανεύει την ελπίδα!
Οι υψηλού επιπέδου παραστάσεις και συναυλίες που συνδυάζουν την παράδοση με τη σύγχρονη μουσική και οι σπουδαίοι καλλιτέχνες που για ακόμα μια χρονιά θα τιμήσουν την πόλη, αποδεικνύουν πως ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος ως φορέας και κύριος εκφραστής του πολιτισμού και της τέχνης στο Δήμο Αγίου Δημητρίου επιτελεί στο έπακρο το έργο του.
Και φέτος, τα παραδοσιακά σχήματα διαδέχονται σύγχρονοι και νέοι καλλιτέχνες, το θέατρο σκιών για τα παιδιά θα είναι διάσπαρτο σε πλατείες, γειτονιές και πάρκα σε ολόκληρη την πόλη για 12 απολαυστικές παραστάσεις Καραγκιόζη, από τους καραγκιοζοπαίχτες Τάσο Κώνστα, Ιωάννη Αθανασίου και την ομάδα “Σκιές και Γέλια”, ενώ οι θεατρικές παραγωγές του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, ανοίγουν την αυλαία του φεστιβάλ Πόλης ήδη από το Σάββατο 26 Αυγούστου.
Σημαντική για ακόμα μια φορά θα είναι η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Πόλης των τοπικών συλλόγων του Αγίου Δημητρίου: από τον Παλλεσβιακό Πολιτιστικό Σύλλογο, το Σύνδεσμο Απανταχού Αναφαίων, το Σύλλογο Κάτω Μεριάς Αμοργού «Αγία Παρασκευή», το Σύνδεσμο Απανταχού Κείων και το Σύλλογο Κρητών Αγίου Δημητρίου μέχρι τους Πόντιους της «Μαύρης Θάλασσας» και την Αδελφότητα Απανταχού Κραψιτών Αθηνών, όλοι τους επιφυλάσσουν μαγικές βραδιές!
Πλατεία Παναγούλη, Πάρκο Ασυρμάτου και το εμβληματικό Στρογγυλό Σχολείο “Τάκης Ζενέτος” είναι οι τρεις χώροι που θα φιλοξενήσουν:
➡ 5 μεγάλες συναυλίες
➡ 2 σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις
➡ 4 μουσικοθεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις
➡ 8 παραστάσεις Διαδημοτικού ερασιτεχνικού θεάτρου
Στο Φεστιβάλ της πόλης “Φθινοπωρινές Γιορτές” η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, αλλά όπως πάντα ο Δήμος Αγίου Δημητρίου βάζει στον πυρήνα της δράσης του την αλληλεγγύη και υποδέχεται με ευγνωμοσύνη τις προσφορές των πολιτών σε τρόφιμα μακράς διάρκειας, σχολικά είδη και είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής για τις ανάγκες των Κοινωνικών Δομών της πόλης. Για το Δήμο Αγίου Δημητρίου, η πολύπλευρη στήριξη της κοινωνίας είναι και ο μόνος τρόπος για να χτιστούν βιώσιμες και ανθεκτικές πόλεις. Το Φεστιβάλ Πόλης, στηρίζει τον καλλιτεχνικό κόσμο δημιουργώντας μια αλυσίδα αλληλεγγύης, εκκινώντας από το πολιτισμό και φτάνοντας στην έμπρακτη φροντίδα στο συνάνθρωπο.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πόλης «Φθινοπωρινές Γιορτές» ολόκληρο εδώ 

Το πρόγραμμα των παραστάσεων θεάτρου σκιών

Το πρόγραμμα του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου