Δήμος Αγ. Βασιλείου: Πρόταση στο ΕΣΠΑ για ολοκληρωμένο σύστημα χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων

Ο Δήμος Πειραιά υποδέχεται το 2022 με ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα στον Πειραϊκό ουρανό
31 Δεκεμβρίου 2021
Περιστέρι: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του νέου ειδικού σχολείου για ΑμεΑ στο Δήμο
31 Δεκεμβρίου 2021
Show all

Δήμος Αγ. Βασιλείου: Πρόταση στο ΕΣΠΑ για ολοκληρωμένο σύστημα χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων

Με στόχο την ενίσχυση των «πράσινων» τρόπων μετακίνησης ο Δήμος Αγίου Βασιλείου προχώρησε στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ ύψους 247.798 ευρώ.

Πρόκειται για μια ακόμα δράση που επιβάλει ο στρατηγικός σχεδιασμός αειφόρου ανάπτυξης του Δήμου και περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αυτόματης ελεύθερης χρήσης 30 ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού.

Η πρόταση αφορά σύμφωνα με τη δημοτική αρχή στην εγκατάσταση ενός πλήρως αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίδει στους δημότες και τους επισκέπτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου (Πλακιά, Αγιά Γαλήνη και Σπήλι).

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος-φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Βασική επιδίωξη του Δήμου, μέσω των συγκεκριμένων δράσεων είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών οχημάτων, το οποίο σε συνέργεια με παρεμβάσεις όπως εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών για τις υπηρεσίες μικροκινητικότητας, έξυπνες κάρτες χρηστών, πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων και άλλες, θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων χωρίς περιβαλλοντική επιβάρυνση.