Δήμος Αμοργού: Οικονομική υποστήριξη σε γιατρούς που θα στελεχώσουν το Κέντρο Υγείας του νησιού

Σπιτάκια για τα αδέσποτα στον Δήμο Πωγωνίου
11 Δεκεμβρίου 2023
Η ΝΔ στηρίζει την υποψηφιότητα του Λάζαρου Κυρίζογλου στις επόμενες εκλογές της ΚΕΔΕ
11 Δεκεμβρίου 2023
Show all

Δήμος Αμοργού: Οικονομική υποστήριξη σε γιατρούς που θα στελεχώσουν το Κέντρο Υγείας του νησιού

Δήμος Αμοργού: Οικονομική υποστήριξη σε γιατρούς που θα στελεχώσουν το Κέντρο Υγείας του νησιού

Την παροχή οικονομικής υποστήριξης σε γιατρούς και επικουρικό προσωπικό για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αμοργού ανακοίνωσε ο δήμος Αμοργού με αφορμή την προκήρυξη κάλυψης μόνιμης θέσης ειδικευμένου ιατρού ΕΣΥ που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για θέση ιατρού ειδικότητας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας, ενώ παράλληλα παραμένει ανοιχτή επικουρική θέση παιδιάτρου για το ΚΥ Αμοργού.

«Η πλήρωση των θέσεων, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος, είναι ζωτικής σημασίας για την υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της Αμοργού και καλούμε τους ιατρούς να δηλώσουν ενδιαφέρον για τη θέσεις, ασκώντας το ιατρικό τους λειτούργημα σε ένα πανέμορφο τόπο με ξεχωριστό επίπεδο ζωής».

Σε ότι αφορά στα οικονομικά κίνητρα για την στελέχωση του ΚΥ Αμοργού με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, ο δήμος χορηγεί άνευ εισοδηματικών κριτηρίων, 500 ευρώ μηνιαίως ως βοήθημα για την κάλυψη αναγκών στέγασης (ή δωρεάν στέγη) και 500 ευρώ μηνιαίως ως βοήθημα για την κάλυψη αναγκών σίτισης. Παράλληλα για το επικουρικό προσωπικό ο δήμος χορηγεί επίδομα στέγασης 500 (ή δωρεάν στέγη) και η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου επίδομα θέσης 450 ευρώ.

Τέλος έχει επανασυσταθεί ο Σύλλογος Φίλων και Συμμάχων Κέντρου Υγείας Αμοργού “Άγιος Λουκάς” για την περαιτέρω υποστήριξη του Κέντρου Υγείας και του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτό.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την θέση ιατρού ειδικότητας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας (Επιμελητή Α΄)στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.grαρχίζει στις 15/12/2023 ώρα 12.00 (μεσημέρι) και λήγει στις 10/01/2024 ώρα 15.00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην αρμόδια αντιδήμαρχο Δεσποτίδη Καλλιόπη, τηλ: 6939412115.