Δήμος Αν. Σάμου: Χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση τριών εμβληματικών κτιρίων

Δήμος Κοζάνης: Προμήθεια εξοπλισμού αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων
25 Αυγούστου 2021
Διανομή τροφίμων σε ευπαθείς πολίτες δήμων του Πειραιά
25 Αυγούστου 2021
Show all

Δήμος Αν. Σάμου: Χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση τριών εμβληματικών κτιρίων

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της Πράξης «Αναβάθμιση Εμβληματικών Κτιρίων της Σάμου μέσω Παρεμβάσεων ΑΠΕ-ΕΞΕ και Καινοτόμες Δράσεις με Εφαρμογή σε όλη την Νησιωτική Ελλάδα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «GR-Energy 2014-2021» του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 548.700,00€.

Οι τρείς κτιριακές δημοτικές υποδομές με συμβολική σημασία για τους κατοίκους για τις οποίες θα επιτευχθεί σημαντική ενεργειακή αναβάθμιση είναι:

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Άνω Βαθύ.
Το Δημοτικό Σχολείο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών.
Το Πνευματικό Κέντρο της περιοχής των Μυτιληνιών .
Η Προτεινόμενη Πράξη ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο στο κτιριακό απόθεμα. Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου επιθυμώντας να είναι από τους πρωτοπόρους στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου περιέλαβε στην πρόταση:

την εγκατάσταση δυο (2) ηλιακών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και δύο (2) ηλεκτρικών οχημάτων στην πόλη της Σάμου και του Πυθαγορείου.
την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού της περιοχής του Πυθαγορείου.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ανατολικής Σάμου είναι πρωτοπόρος στον θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Υλοποιεί ήδη προϋπολογισμό 170.000,00 € στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα– Κύπρος 2014-2020 με την πράξη «Ενεργοποιώντας Κοινότητες & Διασυνοριακά Πρότυπα για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Δημόσια Κτίρια – ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ». Στο εταιρικό αυτό διασυνοριακό σχήμα ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος.

Επίσης εκτελείται το έργο: «Ενεργειακή αναβάθμιση δημαρχιακού μεγάρου Σάμου» προϋπολογισμού 178.940,34€.

Κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την δημοπράτηση της πράξης σε πλήρη αρμονία με τις απαιτήσεις της Πρόσκλησης, δράση η οποία θα αποφέρει οικονομικά και λειτουργικά οφέλη, ακολουθώντας την αρχή της βιώσιμης και περιβαλλοντικά φιλικής πολιτιστικής διαχείρισης.