Δήμος Αργιθέας: Καταγράφει τις «πληγές» από το σεισμό

Επιτάσσονται χώροι στα νησιά για δημιουργία κλειστών δομών αιτούντων άσυλο
10 Φεβρουαρίου 2020
Online αιτήσεις, βεβαιώσεις και πιστοποιητικά από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
10 Φεβρουαρίου 2020
Show all

Δήμος Αργιθέας: Καταγράφει τις «πληγές» από το σεισμό

Σε διαδικασία ελέγχου βρίσκεται ο Δήμος Αργιθέας, προκειμένου να καταγραφούν προβλήματα που άφησε πίσω του ο πρόσφατος σεισμός.
Ο δήμαρχος Ανδρέας Στεργίου, με τον οποίο επικοινώνησε το KarditsaLive.Net, βρισκόταν την στιγμή της συνομιλίας μας στα Βραγκιανά όπου υπήρχαν κάποια σπίτια με πρόβλημα. Όπως μας είπε σποραδικές αναφορές από ιδιόκτητες σπιτιών υπάρχουν απ’ όλο το Δήμο αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι της εικόνας θα το δούμε το Σαββατοκύριακο, όταν και πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών θα ανέβουν στα χωριά, με την βοήθεια και του καλού καιρού, για να ελέγξουν αν υπήρξαν ζημιές στην περιουσία τους.
Από Δευτέρα, υπογράμμισε, θα έχουμε μία σαφώς καλύτερη άποψη για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και θα κινηθούμε ανάλογα, Ήδη πάντως ο Δήμος Αργιθέας έχει επικοινωνήσει τόσο με το υπουργείο Περιβάλλοντος όσο και με συναρμόδια υπουργεία και βρίσκεται σε συνεννόηση για το θέμα.
Ακόμα ο κ. Στεργίου μας τόνισε πως υπέστη αρκετές ζημιές η Ιερά Μονή Σπηλιάς, επιβεβαιώνοντας το γεγονός για το οποίο σας ενημέρωσε από χθες το KarditsaLive.Net ενώ εξετάζονται και άλλες Μονές και Εκκλησίες χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να έχουν διαπιστωθεί αναλόγου εκτάσεων προβλήματα, αλλά σίγουρα φθορές υπάρχουν.
Ο δήμαρχος Αργιθέας μας τόνισε πολλές φορές το «μέχρι στιγμής» θέλοντας να καταδείξει ότι οι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη. Με βάση αυτούς μας είπε πως στα Δημόσια κτίρια στην Δημοτική Ενότητα Αχελώου δεν υπάρχουν κάποια προβλήματα, ενώ ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το μπορεί να αποκαλυφθεί τις επόμενες ημέρες όταν και θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
Σε ότι αφορά την μετασεισμική ακολουθία φαίνεται όπως ήδη σας ενημερώσαμε με προηγούμενο άρθρο μας ότι εξελίσσεται ομαλά.
Ανοιχτοί οι δρόμοι
Εν τω μεταξύ οι δρόμοι σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου είναι πλέον ανοιχτοί αφού απομακρύνθηκαν όλες οι πέτρες και τα βράχια που λόγω του σεισμού είχαν κατακλύσει το οδόστρωμα σχεδόν παντού. Έτσι η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά και θα διευκολυνθούν οι κάτοικοι να σπεύσουν στην περιοχή και να ελέγξουν τα σπίτια τους.