Δήμος Αρταίων: Φωτοβολταϊκό σύστημα στη στέγη του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Κοζάνη: «Πάρε ανάσα και μίλησε» – Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την παιδική προστασία
12 Ιουνίου 2023
Δήμος Ιωαννιτών: Το όνομα του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο δρόμο που άφησε την τελευταία του πνοή
12 Ιουνίου 2023
Show all

Δήμος Αρταίων: Φωτοβολταϊκό σύστημα στη στέγη του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Το πρώτο σημαντικό έργο της Ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου Αρταίων, είναι πλέον γεγονός και αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη του 7ου Δημοτικού Σχολείου. Έτσι πλέον, το Φωτοβολταϊκό του 7ου έχει συνδεθεί με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και είναι έτοιμο να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες τόσο του Δημοτικού, όσο και του 3ου Νηπιαγωγείου.

Η ισχύς του φωτοβολταϊκού συστήματος που εγκαταστάθηκε παράγει ήδη «πράσινο» ηλεκτρικό ρεύμα, με ένα εμφανές αποτέλεσμα – τη μείωση των εξόδων λειτουργίας των σχολείων- και ένα ακόμη πιο ουσιαστικό – τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα του σχολείου στο περιβάλλον.

Ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε χαρούμενος για το γεγονός.

«Η νέα γενιά της Άρτας, είπε, αξίζει τα καλύτερα, καινοτόμες πρακτικές, προσέγγιση των πραγμάτων που κοιτάει μπροστά. Όμως, όλα αυτά δεν γίνονται μόνα τους. Έχουν να κάνουν με ένα ολόκληρο πλέγμα πράσινης πολιτικής που υλοποιούμε στον Δήμο: Φωτοβολταϊκά συστήματα, γεωθερμία, δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας, ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, δημοτικών κτιρίων και αθλητικών χώρων. Και ακόμη «πράσινο» κολυμβητήριο, αλλαγή του οδοφωτισμού με λάμπες χαμηλής κατανάλωσης LED, αντικατάσταση παλαιών οχημάτων με καινούργια, ενεργειακοί υπεύθυνοι για όλες τις Υπηρεσίες, τα Νομικά Πρόσωπα και τις Επιχειρήσεις του Δήμου για να μειώσουμε 10% την ηλεκτρική ενέργεια των κτηρίων. Είναι ξεκάθαρο πως η Νέα Άρτα που με τόσο κόπο δημιουργούμε, είναι μια Πράσινη Άρτα».

Ενώ από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σφήκας πρόσθεσε: «Είναι οι στιγμές ικανοποίησης που αισθάνεσαι όταν ως αιρετός, συμβάλλεις σε σημαντικά πράγματα του τομέα ευθύνης σου. Το σχολικό συγκρότημα, 7° δημοτικό σχολείο & το 3° νηπιαγωγείο, λειτουργεί πλέον ως αυτοπαραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας. Από τη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Αντιδήμαρχος Παιδείας, αποτέλεσε προσωπικό στόχο, ένα προσωπικό στοίχημα. Δεν μπορούσα να δεχθώ πως υπάρχει ένα εγκατεστημένο φωτοβολταϊκό σύστημα στη σχολική μονάδα που δεν λειτουργεί για διάφορους λόγους και αγκυλώσεις. Οι συνθήκες ωστόσο ωρίμασαν, μας επέτρεψαν να το υλοποιήσουμε. Το κάναμε! Το αποτέλεσμα μετράει. Έτσι θέλουμε να κριθούμε από τους Αρτινούς συνδημότες μας. Εκ του αποτελέσματος…… μιλάμε με έργα, όχι με λόγια».