Δήμος Βύρωνα: Εκδήλωση για τις πιλοτικές δράσεις “Mind the Waste – Το νου σου στα απορρίμματα”

Δήμοι –Επιλογή Προϊσταμένων: Με τρία κριτήρια οι κρίσεις –Πώς μετρούν τα μόρια (παραδείγματα)
14 Μαρτίου 2022
Ηράκλειο: Σύμβαση για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης της περιοχής της Κρήνης Μοροζίνι
14 Μαρτίου 2022
Show all

Δήμος Βύρωνα: Εκδήλωση για τις πιλοτικές δράσεις “Mind the Waste – Το νου σου στα απορρίμματα”

Εκδήλωση ενημέρωσης και συνεργασίας για τις πιλοτικές δράσεις “Mind the Waste – Το νου σου στα απορρίμματα” διοργανώνει ο δήμος Βύρωνα τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 18:30 – 20:00.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε συλλογικούς φορείς (σωματεία, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και άτυπες ομάδες πολιτών) που δραστηριοποιούνται στον δήμο Βύρωνα και ευρύτερα αλλά και όσους ενδιαφέρονται για τη βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων.

Τι είναι οι δράσεις Mind the Waste | Το νου σου στα απορρίμματα
Στόχος των δράσεων “Mind the Waste | Το νου σου στα απορρίμματα” είναι να διευκολύνουν τη μετάβαση σε νέες βιώσιμες πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων, και ειδικότερα τις πρακτικές ανακύκλωσης και πρόληψης, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και τη στενή συνεργασία τους με τον Δήμο.

Μέσα από τις δράσεις αυτές, ο δήμος επιδιώκει τη συμμετοχή των δημοτών στη λήψη των τοπικών αποφάσεων και τη διαμόρφωση πολιτικών που αφορούν σε κρίσιμα ζητήματα της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων της πόλης και της διαχείρισης των απορριμμάτων. Παράλληλα στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των δημοτών του πάνω στα κρίσιμα αυτά ζητήματα που επηρεάζουν καθοριστικά την ποιότητα ζωής.

Ειδικότερα στο πλαίσιο των δράσεων “Mind the Waste | Το νου σου στα απορρίμματα” ο δήμος Βύρωνα προγραμματίζει τη σύνταξη ενός νέου Κανονισμού Καθαριότητας καθώς και τη διαμόρφωση της στρατηγικής του για τη Δημιουργική Επαναχρησιμοποίηση Υλικών, ενσωματώνοντας τις νέες διατάξεις του Εθνικού και Ευρωπαϊκού σχεδιασμού για τη βιώσιμη Διαχείριση Αποβλήτων.

Το έργο “Mind the Waste” χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο του Μέτρου «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες», ενώ η διαχείριση του πραγματοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Place Identity Clusters, με την συνεργασία του δήμου Βύρωνα και του Ελληνικού Δικτύου “Φίλοι της Φύσης” (Πανελλαδικό Σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα).

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν και απαιτείται προεγγραφή στην παρακάτω φόρμα: https://www.mindthewaste.gr/participation-form
Τόπος διεξαγωγής: ΚΑΠΗ Αγίας Τριάδας Βύρωνα, Βουτζά 73 & Φλέμινγκ.

Στο εργαστήριο θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη νόσο COVID19.