Δήμος Γαλατσίου: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εξεύρεση νέου χώρου για τον ΣΜΑ

Εκστρατεία αλληλεγγύης Δήμου Ερμιονίδας για τους σεισμοπαθείς στην Ελασσόνα
8 Μαρτίου 2021
Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καβάλας «Ο καλύτερος ρόλος σου είναι ο εαυτός σου!»
8 Μαρτίου 2021
Show all

Δήμος Γαλατσίου: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εξεύρεση νέου χώρου για τον ΣΜΑ

Για την έναρξη των διαδικασιών εύρεσης νέου σημείου για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Γαλατσίου, (ΣΜΑ), από τις υπηρεσίες του, ενημερώνει ο Δήμος της πόλης.

Παράλληλα εξηγεί ότι, ο εν λόγω χώρος θα είναι ειδικά προοριζόμενος για τη χρήση αυτή, είτε με έγκριση ή τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου είτε με τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) ή με έγκριση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Τ. Π.Σ.), καθώς αυτός ο χώρος πρέπει να έχει εξευρεθεί εντός τριών ετών από την έναρξη ισχύος του νόμου. Μετά τη λήξη της εν λόγω προθεσμίας παύει η προσωρινή λειτουργία του Σ.Μ.Α.

Ωστόσο σημειώνει ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια εξεύρεσης νέου χώρου ο ήδη υπάρχων χώρος θα λειτουργεί μόνο ως χώρος στάθμευσης των οχημάτων καθαριότητας και θα ληφθούν άμεσα όλα τα κατάλληλα μέτρα με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης ηχητικής και ατμοσφαιρικής ρύπανσης, περιβαλλοντικής υποβάθμισης, καθώς και για τη μη πρόκληση δυσμενών επιδράσεων σε βάρος της υγείας, ησυχίας και ασφάλειας των περιοίκων και των εργαζομένων.