Δήμος Γλυφάδας: “Πράσινη ανάπτυξη και «μαύρες» χωματερές δεν συμβαδίζουν”

Ο δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας προετοιμάζεται για την αντιπυρική περίοδο
9 Απριλίου 2021
Ανέγερση Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στον Ασπρόπυργο
9 Απριλίου 2021
Show all

Δήμος Γλυφάδας: “Πράσινη ανάπτυξη και «μαύρες» χωματερές δεν συμβαδίζουν”

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο Δήμος Γλυφάδας, για τη δημιουργία παράνομης και επικίνδυνης εγκατάστασης εναπόθεσης και διαχείρισης απορριμμάτων μέσα στον αστικό ιστό. Πρόκειται επί της ουσίας για μια χωματερή, που κάποιοι προσπαθούν έξω από κάθε λογική και κάθε συντεταγμένο πλαίσιο να δημιουργήσουν, πάνω μάλιστα σε ρέμα, του οποίου εκκρεμεί η οριοθέτηση από την Περιφέρεια Αττικής. Στο ίδιο ρέμα το οποίο με τρόπο μελετημένο και σοβαρό, στην απόληξή του εντός της μεγάλης επένδυσης στο πρώην διεθνές αεροδρόμιο, διευθετείται οργανωμένα και υπεύθυνα.
Ο Δήμος Γλυφάδας, κατόπιν και καταγγελιών που δέχθηκε από κατοίκους της περιοχής, προσέφυγε κατεπειγόντως στην Εισαγγελία, στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και στην Περιφέρεια Αττικής, για να διακοπεί μία παράνομη διαδικασία η οποία πάνω από όλα είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια, αλλά και για να καταλογιστούν οι ευθύνες στους αρμοδίους.
Στην ανακοίνωση του δήμου σημειώνεται: “Είναι αδιανόητο εν έτει 2021 να εξακολουθούμε να συζητάμε και να βλέπουμε τη δημιουργία παράνομων εγκαταστάσεων με απόβλητα και απορρίμματα μέσα στην Αττική! Και μάλιστα πάνω σε ρέμα, μέσα σε κατοικημένη περιοχή, δίπλα σε νοσοκομείο. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν ο τεμαχιστής που καθημερινά κόβει τόνους κλαδιά στο σημείο αυτό χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, τραυματίσει κάποιον περαστικό; Ποιος θα λογοδοτήσει αν οι τόνοι κλαδιών και αποβλήτων που μαζεύονται προκαλέσουν πυρκαγιά; Πως είναι δυνατόν η Πυροσβεστική να μην έχει ενημερωθεί καν για μια τόσο επικίνδυνη διαδικασία;
Η εν λόγω εγκατάσταση έχει ξεκινήσει να δημιουργείται σε περιοχή που βρίσκεται μεταξύ των οδών Ρόζας Ιμβριώτη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και Κρήτης του Δήμου Γλυφάδας χωρίς να έχει λάβει καμία άδεια, χωρίς καμία μελέτη, χωρίς ούτε καν να έχει λάβει τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στην εν λόγω παράνομη εγκατάσταση, αλλά και των διερχόμενων πεζών και κινούμενων επί αυτοκινήτων ή μηχανών.
Πρόκειται για ένα υγειονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί.”