Δήμος Δάφνης Υμηττού: Παράταση προγράμματος για δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, τεστ PAP και έλεγχο προστάτη

Κάλεσμα σε εθελοντές καθηγητές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Ελληνικού-Αργυρούπολης
10 Ιουλίου 2023
Γαλάτσι: Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου
10 Ιουλίου 2023
Show all

Δήμος Δάφνης Υμηττού: Παράταση προγράμματος για δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, τεστ PAP και έλεγχο προστάτη

Παρατείνεται έως 31 Ιουλίου το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων τού μαστού και του τραχήλου τής μήτρας στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού καθώς και για την πρόληψη κι έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη στους άνδρες, οι οποίοι είναι επίσης μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 25 έως 70 ετών για τεστ Παπανικολάου και επιπλέον ταυτοποίηση του ιού HPV στις ηλικίες 30 – 50 ετών, όλες τις γυναίκες από 40 ετών και άνω για ψηφιακή μαστογραφία και όλους τους άνδρες ηλικίας 40 έως 70 ετών για αιματολογικό έλεγχο (PSA) και κλινική εξέταση.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στη σταθερή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:30 έως 15:00, με τη γραμματεία τού Ιδρύματος στα τηλέφωνα 2103620831-32 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι ενδιαφερόμενοι κύριοι μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 έως 15:00, με το εργαστήριο στο τηλέφωνο 2103643723 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους

Την κάλυψη της δαπάνης για όλη τη διεξαγωγή τού προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, ανέλαβε το «Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας» με χορηγία τού Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου.