Δήμος Δέλτα: Επαναλειτουργεί ο συμβουλευτικός σταθμός για την Άνοια

Τροπολογία- “μίνι νομοσχέδιο” για σχολικές καθαρίστριες, κινητικότητα, ΑΣΕΠ, αξιολόγηση
7 Οκτωβρίου 2020
Γρεβενά: “Πράσινο φως” για την υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων
7 Οκτωβρίου 2020
Show all

Δήμος Δέλτα: Επαναλειτουργεί ο συμβουλευτικός σταθμός για την Άνοια

Ανοίγει και πάλι τις πύλες του ο συμβουλευτικός σταθμός για την Άνοια στη Χαλάστρα για να βοηθήσει τους δημότες να πληροφορηθούν για τη νόσο και με τη βοήθεια των επιστημόνων να καταφέρουν την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση της.

Ο Ειδικός Συμβουλευτικός Σταθμός θα λειτουργεί από σήμερα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 08.30 ως τις 4.00 στο χώρο του ΚΑΠΗ Χαλάστρας.

Η προσέλευση δημοτών στο Σταθμό θα γίνεται μόνο με τη χρήση μάσκας και μετά από επικοινωνία με το σταθμό.

Απαραίτητη προϋπόθεση παροχής οποιασδήποτε υπηρεσίας είναι η συναίνεση του ατόμου με την ενυπόγραφη συγκατάθεση σε ειδική φόρμα σύμφωνα με τις αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Οι υπηρεσίες του Σταθμού παρέχονται δωρεάν.

Η αξιολόγηση της νοητικής κατάστασης του προσερχομένου ατόμου γίνεται με τη χρήση των νευροψυχολογικών δοκιμασιών από επαγγελματίες υγείας που στελεχώνουν τη δομή. Υπεύθυνες για τη λειτουργία του συμβουλευτικού σταθμού είναι οι εργαζόμενες του ΚΠΟΔΔ: ΤΕ Νοσηλεύτρια Αγγελούδη Μαρία, ΠΕ Κοινωνική Λειτουργός Θεοδοσιάδου Ελένη, ΠΕ Κοινωνική Λειτουργός Καμάρα Δήμητρα.

Ο σταθμός λειτουργεί για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας και άτομα άνω των 65 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης. Επίσης ο σταθμός λειτουργεί και για τους επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, τους εργαζόμενους σε τοπικούς φορείς αλλά και για οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Επίσης λειτουργεί και για τους επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, τους εργαζόμενους σε τοπικούς φορείς αλλά και για οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για πληροφορίες – ραντεβού στα τηλέφωνα: 2391041951 / 2391041980.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την υποστήριξη των πασχόντων από άνοια και των οικογενειών τους λειτουργεί σε συνεργασία του Δήμου Δέλτα με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εταιρεία Alzheimer.