Δήμος Δελφών: Εξορθολογισμός των χρεώσεων του νερού για τα τουριστικά καταλύματα

Διήμερο πένθος στον Δήμο Ζωγράφου για την πρώην Δήμαρχο Φωτεινή Σακελλαρίδου-Καμπυλαυκά
28 Ιουλίου 2023
Ο δήμος Αλίμου στηρίζει την Ραφαέλα στον αγώνα της για ζωή
28 Ιουλίου 2023
Show all

Δήμος Δελφών: Εξορθολογισμός των χρεώσεων του νερού για τα τουριστικά καταλύματα

Δήμος Δελφών: Εξορθολογισμός των χρεώσεων του νερού για τα τουριστικά καταλύματα

Στον εξορθολογισμό των χρεώσεων του νερού στα τουριστικά-ξενοδοχειακά καταλύματα, προχωρά ο Δήμος Δελφών, τροποποιώντας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις σχετικές προβλέψεις του Κανονισμού Ύδρευσης, για τα υδρόμετρα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στα τουριστικά καταλύματα (κύρια και μη κύρια) τοποθετείται ένα ή περισσότερα υδρόμετρα ανάλογα με την δυναμικότητά τους, κατόπιν σχετικής αυτοψίας της υπηρεσίας.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η ποσότητα του νερού δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών τους, η αρμόδια υπηρεσία δύναται να προβεί επιπλέον σε αύξηση της παροχής ύδατος, εφόσον δεν προκαλείται πρόβλημα επάρκειας υδροδότησης στο συνολικό δίκτυο (πτώση πίεσης κλπ).

Τη σημασία που έχει για τους επαγγελματίες του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων η εν λόγω απόφαση, τονίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ευάγγελος Κούσουλας, καθώς όπως αναφέρει, μέσω της χορήγησης περισσότερων παροχών εξασφαλίζεται η επαρκής ποσότητα νερού, ενώ επίσης γίνεται και περιορισμός των παράλογων υπερβάσεων των χρεώσεων στους λογαριασμούς.

«Ο Δήμος Δελφών, μέσω της απόφασης αυτής, απαντά σε ένα δίκαιο αίτημα των επαγγελματιών του κλάδου των καταλυμάτων, με άμεσα θετικές συνέπειες για τους ίδιους, αλλά και τους επισκέπτες καθώς μέσω της μείωσης των χρεώσεων ενισχύεται η συγκράτηση των τιμών», σημείωσε αντίστοιχα ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής.