Δήμος Ελευσίνας: Σε τροχιά υλοποίησης η ανάπλαση Ιεράς Οδού-Ωκεανίδων-Κανελλοπούλου-Παγκάλου

Δήμος Κηφισιάς: Κάλεσμα σε εθελοντές εκπαιδευτικούς για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου
11 Οκτωβρίου 2022
Δήμος Αιγιαλείας: Ομαδικό βιωματικό σεμινάριο για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου
11 Οκτωβρίου 2022
Show all

Δήμος Ελευσίνας: Σε τροχιά υλοποίησης η ανάπλαση Ιεράς Οδού-Ωκεανίδων-Κανελλοπούλου-Παγκάλου

Με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και του αναδόχου του έργου, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την έναρξη ενός σημαντικού έργου ανάπλασης, του Δήμου.

Πρόκειται για τμήμα του έργου «Σχέδιο Ολοκληρωμένης Προσβασιμότητας και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της βαδισιμότητας και του ποδηλάτου στον Δήμο Ελευσίνας, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας».

Η μελέτη εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Μελετών και Έργων Αστικών Αναπλάσεων του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ελευσίνας, με την οποία και ο Δήμος απέκτησε την πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη αναπλάσεων και κινητικότητας.

Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης πρόκειται να υλοποιηθεί τμήμα του έργου που αφορά στις οδούς: Ωκεανίδων-Κανελλοπούλου-Παγκάλου-Ιερά Οδός.

Το έργο περιλαμβάνει: χάραξη νέου ποδηλατοδρόμου, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, νέες θέσεις στάθμευσης, κατασκευές κυκλικών κόμβων και νησίδων, διαμόρφωση και διαμόρφωση χώρων πρασίνου καθώς και αντικατάσταση οδοφωτισμού από Led.

Στον σχεδιασμό έχουν προβλεφθεί παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ΑμεΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από τα 20 εκ. ευρώ που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Εσωτερικών.

«Η εξασφάλιση μίας ολοκληρωμένης μελέτης αναπλάσεων από το ΥΠΕΝ είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον Δήμο μας, που μάλιστα συνέβη για πρώτη φορά. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να «τρέξουν» έργα που θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα της πόλης και μέσα σε μόλις 3 χρόνια έχουμε προχωρήσει διαδικασίες που κάποτε φάνταζαν ουτοπικές. Αυτά τα έργα χρειάζονται σίγουρα υπομονή αλλά και τόλμη! Και έχουμε αποδείξει πως τολμάμε όλα όσα δεν κατάφεραν να γίνουν τόσα χρόνια. Όλα όσα αξίζει ο Δήμος μας και επιτέλους, όχι μόνο τα διεκδικεί αλλά και τα υλοποιεί», δήλωσε ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου.

«Το έργο της ανάπλασης των οδών Ωκεανίδων, Κανελλοπούλου, Παγκάλου, Ιεράς Οδού, έρχεται να προστεθεί στα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο μας: της αποκατάστασης των διατηρητέων του IRIS, της ανάπλασης της Πλατείας Ηρώων, του έργου αποκατάστασης και ενίσχυσης των αποθηκών του Παλαιού Ελαιουργείου, των αγορών και απαλλοτριώσεων χαρακτηρισμένων ακινήτων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αθ. Μαυρογιάννης.