Δήμος Θέρμης: Ξεκίνησε η καθαριότητα και η διαπλάτυνση του κεντρικού χειμάρρου των Ταγαράδων

Δήμος Καστοριάς: Επιχειρήσεις καθαρισμού των Βυζαντινών Τειχών της Καστοριάς
16 Ιουνίου 2020
Χρήσιμες οδηγίες για τη μετακίνηση με ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας με το «Μεγάλο Περίπατο»
16 Ιουνίου 2020
Show all

Δήμος Θέρμης: Ξεκίνησε η καθαριότητα και η διαπλάτυνση του κεντρικού χειμάρρου των Ταγαράδων

Με στόχο να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο η περιοχή, που κατά την πρόσφατη κακοκαιρία δέχτηκε μεγάλες ποσότητες νερού, συνεργία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προχωρούν από το πρωί σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 στην καθαριότητα αλλά και τις εργασίες διαπλάτυνσης του κεντρικού χειμάρρου Ταγαράδων
Η διάνοιξη, διαπλάτυνση, εκβάθυνση και ο καθαρισμός του χειμάρρου έχει ως στόχο την απρόσκοπτη διοχέτευση των ομβρίων υδάτων , ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα πλημμυρών που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή, η οποία συγκαταλέγεται όπως είναι γνωστό ανάμεσα στις περιοχές του Δήμου μας που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως είναι γνωστό.

Ειδικότερα, μεταξύ των γενικότερων παρεμβάσεων γίνεται διαπλάτυνση του χειμάρρου, καθαρίζεται και εκβαθύνεται.
Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα κατά προτεραιότητα, με γνώμονα τον επείγοντα χαρακτήρα τους, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία και τα προβλήματα που δημιούργησε στην περιοχή.
‘Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα αντιπλημμυρικής παρέμβασης στην Κοινότητά μας, που υλοποιείται κατόπιν αιτήματος τόσο του δήμου μας, όσο και της Κοινότητάς μας προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ένα σπουδαίο έργο, όχι μόνο αντιπλημμυρικής, αλλά και περιβαλλοντικής προστασίας, δύσκολο αλλά και πολυδάπανο που ξεκινάει από την περιοχή “Πλατάνι” και καταλήγει στην περιοχή του ‘Νόμου 751 στα όρια του αγροκτήματος της Νέας Ραιδεστού”.
Με την ολοκλήρωση όλων των παρεμβάσεων στο χείμαρρο, θα λυθεί το πρόβλημα εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων για αρκετά χρόνια σε όλη την Ανατολική πλευρά των Ταγαράδων”, τονίζει μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δημήτριος Καλαθάς.