Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέος δήμαρχος ο Στέλιος Αγγελούδης

Διακρατική διαχείριση πλημμυρών για τον Αξιό σε Ελλάδα και Β. Μακεδονία μέσω του έργου FLOOD SHIELD
16 Οκτωβρίου 2023
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Οι υποσχέσεις και οι εκβιασμοί Μητσοτάκη «θάφτηκαν» στη λάσπη
16 Οκτωβρίου 2023
Show all

Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέος δήμαρχος ο Στέλιος Αγγελούδης

Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέος δήμαρχος ο Στέλιος Αγγελούδης

Αλλαγή σκυτάλης πραγματοποιήθηκε και στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με τον Στέλιο Αγγελούδη, να εκλέγεται δήμαρχος στην πόλη, επικρατώντας του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Μετά από μια οριακή διαφορά στον πρώτο γύρο, όπου ο Στ. Αγγελούδης είχε συγκεντρώσει 24.572 ψήφους και ποσοστό 25,74%, στον πρώτο γύρο, έναντι του Κων. Ζέρβα που είχε λάβει 26,092 ψήφους και ποσοστό 27,33%, τελικά επικράτησε στο β γύρο συγκεντρώνοντας 50.305 ψήφους και ποσοστό 67,33%, έναντι 24.413 ψήφων και ποσοστού 32,67% που έλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος .

Σημειώνεται ότι τα ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές του α΄ γύρου ήταν 40,95%, ενώ στο β΄ γύρο ήταν 32,57%.

Στέλιος Αγγελούδης: «Θα δουλέψουμε για τους ανθρώπους αυτής της πόλης γιατί το αξίζουν»

Την υπόσχεση πως ο ίδιος και η ομάδα του θα δουλέψουν «για τους ανθρώπους αυτής της πόλης γιατί το αξίζουν», έδωσε φανερά συγκινημένος ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, στη δήλωση που έκανε μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών.

Σε πανηγυρικό κλίμα στο εκλογικό του κέντρο επί της οδού Βενιζέλου, ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, ανέφερε αρχικά: «Η πόλη μας, η όμορφη Θεσσαλονίκη μίλησε. Οι πολίτες μίλησαν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Θεσσαλονικείς και αυτούς που μας τίμησαν με τη ψήφο τους, αλλά και όλους αυτούς που έκαναν άλλη επιλογή. Αλλά και εκείνους που επέλεξαν την αποχή. Είναι δική μας τώρα η ευθύνη να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη τους με τη δουλειά μας».

Ο κ. Αγγελούδης ανέφερε πως «τώρα είναι η ώρα της δουλειάς για τους ανθρώπους της πόλης μας» και απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου, τους εθελοντές μας, αλλά κυρίως τους υποψήφιους της ”Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη”. Αυτούς τους υπέροχους ενεργούς πολίτες που με εμπιστεύτηκαν να κάνουμε αυτή την όμορφη περιπέτεια, όμορφο ταξίδι για την πόλη μας. Αλλά και όλους όσους συνέβαλαν για να είμαστε σήμερα εδώ».

Λέγοντας δε «αλλάξαμε σελίδα», ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης σημείωσε: «Γράφουμε ιστορία όλοι μαζί. Για μια καλύτερη καθημερινότητα, για μεγαλύτερη φροντίδα και δράση. Για τη Θεσσαλονίκη που μας ενώνει. Τώρα ξεκινάμε. Δεν περισσεύει κανείς. Τώρα είναι η ώρα να ανταποδώσουμε στην πόλη όλα αυτά που της χρωστάμε. Θα δουλέψουμε για τους ανθρώπους αυτής της πόλης γιατί το αξίζουν. Γιατί η Θεσσαλονίκη μπορεί καλύτερα και θα το κάνουμε». Σημειώνεται πως ο Στέλιος Αγγελούδης είναι ο 62ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην ιστορία του Δήμου.

Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Η σημερινή κρίση των πολιτών είναι πλήρως σεβαστή»

«Σε όλη μου τη διαδρομή στον Δήμο Θεσσαλονίκης είχα γνώμονα μόνο ένα πράγμα, την εξέλιξη της πόλης: Εξέλιξη πολιτική, κοινωνική, αναπτυξιακή. Δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε φυγομάχησα, ακόμα κι όταν έπρεπε να πάρω προσωπικό κόστος. Κι η πόλη με τίμησε για αυτό, εκλέγοντάς με δήμαρχό της», ήταν τα πρώτα λόγια του Κωνσταντίνου Ζέρβα μετά το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με νικητή τον Στέλιο Αγγελούδη.

Ο κ. Ζέρβας, στη δήλωσή του, πρόσθεσε πως «τέσσερα χρόνια μετά, είμαι περήφανος γιατί μέσα σε ένα ασταθές περιβάλλον, που ναρκοθετήθηκε από την απλή αναλογική, η Θεσσαλονίκη είναι όρθια και με σημαντικές προοπτικές. Η σημερινή κρίση των πολιτών είναι πλήρως σεβαστή. Δεν είμαι πολιτικός, για να κινούμαι με βάση τον πολιτικό χρόνο. Αλλά ένας πολίτης, ανάμεσα σε ίσους, που τον εμπιστευτήκατε να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή Θεσσαλονίκη. Και αυτό ακριβώς έκανα».

Συγχαίροντας τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, ο κ. Ζέρβας ανέφερε:«Είμαι περήφανος που δεν θα αρχίσει την προσπάθειά του από το μηδέν. Εύχομαι να πιάσει το νήμα από εκεί που το αφήσαμε και να προχωρήσει όλα τα μεγάλα έργα, όλα τα έργα της καθημερινότητας. Κάναμε πολλή δουλειά και δεν πρέπει να πάει χαμένη». Μάλιστα, ο κ. Ζέρβας έθεσε εαυτόν στη διάθεση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης για οτιδήποτε χρειαστεί τονίζοντας: «Η Θεσσαλονίκη πάνω από όλα».

Τέλος, ο κ. Ζέρβας, ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους φίλους του, τους συνεργάτες τους, τους εθελοντές και τους ανθρώπους του ψηφοδελτίου.