Δήμος Ιωαννιτών: Σε πλήρη λειτουργία το Συμβούλιο Μεταναστών

Άνοιξε τις πόρτες του το πλήρως ανακαινισμένο το αμφιθέατρο «Μ. Έβερτ» της Τεχνόπολης
30 Ιανουαρίου 2020
Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενισχύει τα μέτρα προστασίας από την εποχική γρίπη στα σχολεία
30 Ιανουαρίου 2020
Show all

Δήμος Ιωαννιτών: Σε πλήρη λειτουργία το Συμβούλιο Μεταναστών

Ολοκληρώθηκε η σύσταση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων στο Δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος καθίσταται ένας από τους τρεις πρώτους στην Ελλάδα που το θέτει σε λειτουργία.

Το Συμβούλιο Μεταναστών απαρτίζεται από έντεκα συνολικά μέλη. Τα έξι είχαν οριστεί με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και συμπληρώθηκε με τον ορισμό εκπροσώπων από τις Κοινότητες Μεταναστών.

Πρόεδρος είναι ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αιβατίδης, αναπληρωτής προέδρου ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου και τακτικά μέλη ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Λυκογιώργος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παρασκευή Τσίλη, Σπύρος Γκίζας και Όλυ Τσουμάνη.

Συμπληρώθηκε με τους εκπροσώπους της Αραβικής, Ιρανικής, Ιρακινής και Αφγανικής Κοινότητας.

Όπως προβλέπεται από το Νόμο, αρμοδιότητες του Συμβουλίου είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, που κατοικούν μόνιμα στο Δήμο, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης και η διοργάνωση, σε συνεργασία με τον δήμο, εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.