Δήμος Καρδίτσας: Προσλήψεις 15 εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις

Μ. Γραφάκος: Οι Δήμοι να ανταποκριθούν άμεσα για τους καφέ κάδους ανακύκλωσης
23 Δεκεμβρίου 2019
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Δράσεις 250 εκατ. ευρώ για Προνοιακή Πολιτική
23 Δεκεμβρίου 2019
Show all

Δήμος Καρδίτσας: Προσλήψεις 15 εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις

Στην πρόσληψη 15 εργαζομένων, στον τομέα της καθαριότητας, με δίμηνες συμβάσεις πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Καρδίτσας το επόμενο διάστημα.
Την απόφαση αυτή έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Παρασκευής, σε θέμα που ήρθε ως κατεπείγον, εκτός ημερήσιας διάταξης, λόγω των αναγκών που υπάρχουν στην συγκεκριμένη υπηρεσία, καθώς στις 7 Ιανουαρίου λήγουν οι οκτάμηνες συμβάσεις και ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων θα πάψει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Ταυτόχρονα η νέα προκήρυξη για οκτάμηνες συμβάσεις έχει καθυστερήσει, αναμένετε να γίνει τον Ιανουάριο και θα απαιτηθούν δύο περίπου μήνες για να προσληφθεί προσωπικό, οπότε δημιουργείται κενό που έρχεται να καλυφθεί με τις δίμηνες συμβάσεις.
Η απόφαση δεν πάρθηκε ομόφωνα, καθώς από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας η κ. Κολοκύθα υποστήριξε ότι η αιτιολόγηση που γίνεται στο αίτημα για τις προσλήψεις δεν είναι επαρκής και θα αντιμετωπίσει ο Δήμος πρόβλημα στο να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Από την πλευρά της Αγωνιστικής Συσπείρωση ο κ. Γάζος ζήτησε μόνιμες προσλήψεις και υποστήριξε ότι η Δημοτική Αρχή, με άλλοθι τις δυσκολίες, προωθεί τις ελαστικές μορφές εργασίας.
Τέλος ο κ. Τσιάκος είπε ότι σε κανέναν δεν αρέσουν αυτές οι μορφές εργασίας και η απόφαση παίρνετε με «κρύα καρδιά», αλλά δεν μπορεί η πόλη και οι δημότες να στερηθούν τις υπηρεσίες καθαριότητας.