Δήμος Κατερίνης: Εγκρίθηκε η λήψη δανείου για την κάλυψη χρεών

ΚΕΔΕ: Έκτακτο συνέδριο για αρμοδιότητες και συνάντηση με πρωθυπουργό για το νέο ΕΣΠΑ
24 Ιανουαρίου 2020
Πιστοποιητικά με ένα «κλικ» στον Δήμο Ηλιούπολης
24 Ιανουαρίου 2020
Show all

Δήμος Κατερίνης: Εγκρίθηκε η λήψη δανείου για την κάλυψη χρεών

Την αποδοχή των όρων για τη λήψη δανείου, για τη χρηματοδότηση χρεών του δήμου Κατερίνης, καθώς και για την κάλυψη μέρους του ποσού, το οποίο υπολείπεται για ισοσκέλιση προϋπολογισμού έτους 2020 ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης, στην κατεπείγουσα χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση.

Ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική απόφαση που θα δώσει επιτέλους τη δυνατότητα στο δήμο να λειτουργήσει απρόσκοπτα και να αποπληρωθούν οφειλές και δεδουλευμένα σε επαγγελματίες και προμηθευτές αντίστοιχα.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος υπογράμμισε: «Δεν είμαστε υπερήφανοι που υποχρεωθήκαμε κατά τους πρώτους μήνες της θητείας μας να πάρουμε δάνειο για να μπορέσουμε να ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό, καθώς και για να καλύψουμε χρέη και οφειλές. Είμαστε όμως ικανοποιημένοι για τους όρους που πετύχαμε».

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος το επιτόκιο είναι στο 4,30 +Euribor, ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου είναι τα 20 χρόνια και η δόση στις 424.00 ευρώ, η αποπληρωμή της οποίας θα παρακρατείται από τους ΚΑΠ. Η εξυπηρέτηση του δανείου ξεκινά ένα χρόνο μετά τη λήψη του, ενώ υπάρχει δικαίωμα αποπληρωμής του δανείου χωρίς ρήτρα.

Ο κ. Κουκοδήμος τόνισε ακόμη ότι και η προηγούμενη διοίκηση πριν από τρία χρόνια ζήτησε να πάρει δάνειο, ύψους 3,5 εκ. ευρώ. Σχολίασε ακόμη ότι η χρηματοδότηση ύψους 5,5 εκ. ευρώ από το ΥΠΕΣ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκε για προεκλογικά έργα και όχι για την αποπληρωμή οφειλών.