Δήμος Κατερίνης: Πέντε seatrac για πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες

ΥΠΟΙΚ: Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια είναι τα πρώτα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που μπαίνουν στο ΠΔΕ
2 Ιουλίου 2021
Το πρώτο δημοτικό Μουσείο Μελιού ετοιμάζεται στην Αρναία
2 Ιουλίου 2021
Show all

Δήμος Κατερίνης: Πέντε seatrac για πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες

Τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι δίνει ο Δήμος Κατερίνης, καθώς από τις Αντιδημαρχίες Τεχνικών Έργων & Κοινοτήτων – Αυτεπιστασίας, έγκαιρα έγινε η τοποθέτηση μηχανισμών Seatrac.

Τα Seatrac τοποθετήθηκαν σε πέντε σημεία του παραλιακού μετώπου: Δ.Δ. Κορινού, Τ.Κ. Παραλίας (δύο θέσεις), οικισμός Ολυμπιακής Ακτής (δύο θέσεις), η οποία βελτιώνει την καθημερινότητα και την προσβασιμότητα στις ακτές των ατόμων που συμβιώνουν με την αναπηρία.

Όπως τονίζει σχετικά σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα. Με ευαισθησία και σεβασμό στις ανάγκες των συμπολιτών μας διαμορφώνουμε και αναβαθμίζουμε τις απαραίτητες υποδομές, προκειμένου να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και να μπορούν όλοι χωρίς διακρίσεις να χαίρονται και να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα το κολύμπι».

Διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στις παραλίες

Η κύρια ιδέα πίσω από την εγκατάσταση, όπως εξηγεί ο Δήμος, είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια, με μία συσκευή, η οποία μπορεί να εγκαθίσταται στην αρχή κάθε θερινής περιόδου, ενώ με το πέρας της απεγκαθίσταται.

Το SEATRAC συνιστά βασικά ένα μηχανισμό αποτελούμενο από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.

Τέλος, πλησίον του σημείου τοποθέτησης του Seatrac, προβλέπονται μεταξύ άλλων οι εξής απαιτούμενες υποδομές (οι οποίες έχουν μη-μόνιμο χαρακτήρα, δύνανται να τοποθετηθούν στην αρχή της θερινής περιόδου και να αφαιρεθούν μετά το πέρας της, χωρίς να αλλοιώσουν το περιβάλλον): Ξύλινοι διάδρομοι, Αμφίβιο Αμαξίδιο, Αποδυτήρια για ΑμεΑ, Σήμανση, Χώροι σκίασης, Ειδικός κάδος απορριμμάτων για ΑΜΕΑ.