Δήμος Κιλελέρ: Αξιοποιούνται δύο νέες γεωτρήσεις για την ύδρευση οικισμών

«Πράσινο φως» για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Βόλου
31 Ιανουαρίου 2020
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Άμεση η αντίδραση για τη μόλυνση του Τιταρήσιου ποταμού
31 Ιανουαρίου 2020
Show all

Δήμος Κιλελέρ: Αξιοποιούνται δύο νέες γεωτρήσεις για την ύδρευση οικισμών

Την έγκριση για την προγραμματική σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Κιλελέρ, για την ανόρυξη και αξιοποίηση δυο νέων γεωτρήσεων, έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο σε εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 245.000 ευρώ και περιλαμβάνει την ανόρυξη και αξιοποίηση δύο νέων υδρευτικών γεωτρήσεων σε αντικατάσταση δύο υφισταμένων, στους οικισμούς της Δήμητρας και του Ψυχικού του Δήμου Κιλελέρ.
Με την γεώτρηση στον οικισμό της Δήμητρας θα γίνει αξιοποίηση των υπόγειων υδατικών πόρων της περιοχής, για την κάλυψη μέρους των υδρευτικών αναγκών των οικισμών οικισμών Ναμάτων, Γλαύκης, Πλατυκάμπου, Γαλήνης, Χάλκης, Προδρόμου, Μοδέστου, Μελίας, Αχιλλείου, Νίκης, Σωτηρίου, Κιλελέρ και Κοκκινών συνολικού πληθυσμού 11.461 ατόμων (με πρόβλεψη πληθυσμιακής εξέλιξης).
Ενώ στον οικισμό του Ψυχικού, θα πραγματοποιηθεί ανόρυξη και αξιοποίηση νέας υδρευτικής γεώτρησης, στη θέση «Καρασουλούκια».
“Σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις υπηρεσίες, το Δήμο Κιλελέρ και το Δήμαρχο Θανάση Νασιακόπουλο δίνουμε λύση σε ένα συμαντικό πρόβλημα ύδρευσης σε οικισμούς του Δήμου Κιλελέρ.
Πρόκειται για ένα ουσιαστικό και χρήσιμο με το οποίο βελτιώνεται η καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Στόχος μας ως Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η κατασκευή έργων που συμβάλλουν στην εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας νερού για τους συνανθρώπους μας και την προστασία του περιβάλλοντος” τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός.