Δήμος Κοζάνης: Ξεκινά το έργο «Cut and Cover» στον πρώην ΟΣΕ

Προδημοσιεύθηκε η 1η πρόσκληση για «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας» – Στα 590 εκατ. € το νέο πρόγραμμα
13 Δεκεμβρίου 2023
Δήμος Ναυπακτίας: Ακυρώθηκε η εγκατάσταση 13 ανεμογεννητριών στη θέση Κοκκινιάς – Πατήματα
13 Δεκεμβρίου 2023
Show all

Δήμος Κοζάνης: Ξεκινά το έργο «Cut and Cover» στον πρώην ΟΣΕ

Δήμος Κοζάνης: Ξεκινά το έργο «Cut and Cover» στον πρώην ΟΣΕ

“Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει από τη νέα χρονιά το πολυαναμενόμενο έργο «Cut and Cover» (τούνελ) στην περιοχή του πρώην ΟΣΕ”, ενημερώνει ο Δήμος Κοζάνης.
Έπειτα από τη υπογραφή της σύμβασης από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΕΛΙΚΑ Α.Τ.Ε.Ε.» Νίκο Κουπατσάρη, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, ξεκινά η κατασκευή σιδηροδρομικής σήραγγας μήκους 327 μέτρων, που θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο εκσκαφής και επανεπίχωσης (Cut and Cover). Στην υπογραφή παρέστη και η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου.
Το έργο αναμένεται να απελευθερώσει έκταση 14 στρεμμάτων, καθώς θα καλύψει το όρυγμα όπου τώρα βρίσκεται η σιδηροδρομική γραμμή. Το τούνελ θα δημιουργήσει μια νέα επιφάνεια, όπου θα αναπτυχθούν χώροι πρασίνου, άθλησης και κοινόχρηστοι χώροι.
Το έργο ύψους 7.133.181,85 ευρώ χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0 και το ΕΑΠ 2012 – 2016.
Η συνολική προθεσμία περάτωσης ορίζεται σε δεκαέξι μήνες και αρχίζει από την ημερομηνία εγκατάστασης της αναδόχου εταιρείας στο έργο.