Δήμος Κοζάνης: Στις καλές πρακτικές ΟΤΑ η ηλεκτρονική προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία στις αποφάσεις του Δ.Σ.

Τρία νέα υπαίθρια γυμναστήρια στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης
22 Μαρτίου 2022
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: «Κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο νερό»
22 Μαρτίου 2022
Show all

Δήμος Κοζάνης: Στις καλές πρακτικές ΟΤΑ η ηλεκτρονική προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία στις αποφάσεις του Δ.Σ.

Στις καλές πρακτικές Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης εντάχθηκε η πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης για την πλήρη ηλεκτρονική προσβασιμότητα στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για άτομα με αναπηρία.

Η Ομάδα Αξιολόγησης Καλών Πρακτικών της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», λαμβάνοντας υπόψη την καινοτομία, την αποτελεσματικότητα, την πρωτοτυπία, και την αξιοποίηση από νέους χρήστες που θέλουν να υιοθετήσουν τη δράση, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι η εν λόγω πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης αποτελεί «παραδειγματική αναφορά» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αποτέλεσμα η δράση να ενταχθεί στις «Καινοτόμες Ψηφιακές Πρωτοβουλίες», με την Ένωση «Κλεισθένης» να κάνει λόγο για «παράδειγμα προς μίμηση και από άλλες δημοτικές αρχές της χώρας».

Υπενθυμίζεται, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης υλοποίησε μια καινοτόμα δράση για τα δεδομένα της χώρας. Συγκεκριμένα, προέβη στη δημιουργία βίντεο με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδίδοντάς τες στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, βάζοντας ηχητική περιγραφή, καθώς και υπότιτλους, με αποτέλεσμα την πλήρη ηλεκτρονική προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία. Η εν λόγω δράση εντάσσεται σε μία σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή, στοχεύοντας στη διασφάλιση ίσων ευκαιριών σε όλους τους πολίτες, με σεβασμό στη διαφορετικότητα.