Δήμος Λαρισαίων: Ανυπόστατα ψεύδη και συκοφαντίες για δήθεν σπάσιμο του φράγματος Γυρτώνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το παράρτημα Ρομά στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καλαμάτας
21 Σεπτεμβρίου 2023
Δήμος Παιανίας: Τον ιστορικό δήμαρχο τίμησε ο Ισίδωρος Μάδης
21 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

Δήμος Λαρισαίων: Ανυπόστατα ψεύδη και συκοφαντίες για δήθεν σπάσιμο του φράγματος Γυρτώνης

Δήμος Λαρισαίων: Ανυπόστατα ψεύδη και συκοφαντίες για δήθεν σπάσιμο του φράγματος Γυρτώνης

‘Οσοι διακινούν τέτοιου είδους ψεύδη θα κληθούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους στην δικαιοσύνη

«Η δήθεν «είδηση» περί «εντολών» ή αποφάσεων» του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη για ενέργειες που στόχευαν στο σπάσιμο του Φράγματος της Γυρτώνης είναι εκτός πραγματικότητας. Πρόκειται για απόλυτα ψεύδη και συκοφαντίες που στοχεύουν στην σύγχυση, την παραπληροφόρηση και τη δημιουργία εντυπώσεων. Το Φράγμα είναι στη θέση του, είναι κατασκευασμένο από μπετόν και μόνο με ανατίναξη θα μπορούσε να διασπαστεί» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Λαρισαίων.

Ο δήμος διευκρινίζει ότι «η απόφαση που ελήφθη εις γνώση όλων των παρισταμένων στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Θεσσαλίας, αφορούσε σε παρέμβαση σε αγροτικό δρόμο επί αναχώματος στην ζώνη πλημμυρών του Πηνειού, που οδηγεί στο φράγμα σε απόσταση από αυτό και στην αριστερή πλευρά κατά τον ρου του ποταμού».

Δηλώνει δε «απολύτως κατηγορηματικά ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία έγινε παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη διάρρηξη του αναχώματος της πλημμυρικής κοίτης του Πηνειού που συνέβη στη δεξιά πλευρά κατά τον ρου του ποταμού και οδήγησε πλημμυρικά νερά προς την Κάρλα και τα κοντινά χωριά.

Η παρέμβαση η οποία κρίθηκε αναγκαία από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Φαλάνης και τα παριστάμενα μέλη του Συντονιστικού, λειτούργησε θετικά και σωτήρια για ανθρώπινες ζωές και εκτιμάται ότι εκτόνωσε σημαντικές ποσότητες που θα απειλούσαν με βίαιο τρόπο την Φαλάνη, το Δασοχώρι και τη Λάρισα. Τα νερά αυτά μέσω της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού όδευσαν προς την θάλασσα».

Ο δήμος υπογραμμίζει ότι όλα τα παραπάνω μπορούν να επιβεβαιωθούν και προειδοποιεί ότι όσοι συνεχίζουν να επιμένουν σε διαρροή και διακίνηση καταφανών ψευδών ειδήσεων ενδέχεται να κληθούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Είναι απολύτως εξοργιστικό με φόντο το δράμα των ανθρώπων που χτυπήθηκαν από την πλημμύρα, να εξελίσσεται ένα θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές ανθρώπους οι οποίοι με συστηματικό τρόπο και ψέματα επενδύουν στην τοξικότητα και το διχασμό, πιστεύοντας πως έτσι θα αποκομίσουν πολιτικά οφέλη».

Για την επιβεβαίωση δε των παραπάνω ο δήμος παραπέμπει σε video τοπικής ιστοσελίδας με πλάνα και δηλώσεις του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Φαλάνης κ. Κ. Λυγούρα, την ώρα της παρέμβασης, όπου ρητά δηλώσει ότι η παρέμβαση γίνεται σε δρόμο επί αναχώματος, ενώ από τα σχετικά πλάνα επιβεβαιώνεται πλήρως ότι η παρέμβαση δεν γίνεται στο φράγμα. Στο ίδιο video αναφέρεται ότι η παρέμβαση γίνεται ύστερα από συνεννόηση με εκπροσώπους θεσμικών φορέων.