Δήμος Λαυρεωτικής: Ξεκινά η αποκατάσταση του Φοινικοδάσους Λαυρίου

Βιωματικό εργαστήρι λογοτεχνίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης
15 Νοεμβρίου 2021
Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας: Έκθεση «Γιάννης Μόραλης-Στη γενέτειρα»
15 Νοεμβρίου 2021
Show all

Δήμος Λαυρεωτικής: Ξεκινά η αποκατάσταση του Φοινικοδάσους Λαυρίου

Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση του Φοινικοδάσους Λαυρίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός έχει διαμορφωθεί στα 448.243,57 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο στον Άξονα Προτεραιότητας 2, Αστική Αναζωογόνηση του Χ.Π. «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για το ποσό των 275.306 ευρώ και τη συγχρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου για το ποσό των 172.937,57 ευρώ.

Η ανάπλαση του Φοινικοδάσους περιλαμβάνει την αλλαγή της περίφραξης, την άρδευση και τη χαμηλή φύτευση όλης της έκτασής του καθώς και την προμήθεια φυτοτεχνικού υλικού και φωτιστικών. Ο αστικός εξοπλισμός θα αλλαχθεί εξ ολοκλήρου και θα διαμορφωθεί σύγχρονη πιστοποιημένη παιδική χαρά με την τοποθέτηση κατάλληλων οργάνων εκγύμνασης εξωτερικού χώρου.

Σε χρονικό ορίζοντα οκτώ μηνών οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί. Οι προμήθειες και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα από τον ανάδοχο ώστε μέχρι το καλοκαίρι τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες του Δήμου Λαυρεωτικής να μπορούν να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους στο πάρκο του Φοινικοδάσους.