Δήμος Νέας Ιωνίας: Συνάντηση της Δημάρχου με τον Περιφερειάρχη Αττικής

Περιφέρεια ΑΜΘ: 20 εκ. ευρώ για το “Εξοικονομώ κατ΄Οίκον”
10 Μαρτίου 2020
Δημήτρης Κάρναβος: «Οι δήμοι στέκονται στο ύψος των περιστάσεων»
10 Μαρτίου 2020
Show all

Δήμος Νέας Ιωνίας: Συνάντηση της Δημάρχου με τον Περιφερειάρχη Αττικής

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου συναντήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη στα γραφεία της Περιφέρειας με αντικείμενο τα αναπτυξιακά θέματα του Δήμου Νέας Ιωνίας, την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συμμετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κα. Λουκία Κεφαλογιάννη, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, καθώς και συνεργάτες του Περιφερειάρχη και της Δημάρχου.

Κατά τη συζήτηση, η Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής και την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών για την άριστη συνεργασία, επεσήμανε τη σημασία της απρόσκοπτης συνέχισης των μεγάλων έργων υποδομής που θα συμβάλλουν τόσο στην ανάπτυξή της πόλης, όσο και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο έργο της κατασκευής του υπογείου πάρκινγκ, στα αντιπλημμυρικά έργα της πόλης, καθώς και στην κατασκευή της πεζογέφυρας Αλέκου Παναγούλη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου στο ζήτημα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων, με έμφαση στη διαλογή των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων (καφέ κάδους) εστιάζοντας σε πρώτη φάση στους μεγάλους παραγωγούς του Δήμου. Η Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι θα συμμετέχει στα προγράμματα χρηματοδοτήσεων της Περιφέρειας Αττικής για την εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Παράλληλα, στη σύσκεψη τέθηκαν ζητήματα όπως η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων μέσω αντίστοιχων προσκλήσεων της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα σε αυτά που αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων, καθώς και τη συνέχιση λειτουργίας των κοινωνικών δομών του Δήμου Νέας Ιωνίας, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Κοινότητας.

Μετά το πέρας της συνάντησης η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου τόνισε: «Μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο θέσαμε στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη τις άμεσες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής προκειμένου να υλοποιηθούν ζωτικής σημασίας έργα, αλλά και για να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος της πόλης και των δημοτών μας. Σε αυτή την κατεύθυνση ενώνουμε τις δυνάμεις με την Περιφέρεια Αττικής για μια δυναμική και ανθρώπινη πόλη που αντιμετωπίζει κατάματα τις προκλήσεις των καιρών και έχει ως γνώμονα την πραγματική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας του πολίτη».