Δήμος Νεάπολης Συκεών: Νέος κύκλος σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς

Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στο Άλσος Αιγάλεω
30 Σεπτεμβρίου 2021
Δράση ανακύκλωσης την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου στο Δήμο Περιστερίου
30 Σεπτεμβρίου 2021
Show all

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Νέος κύκλος σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς

Στη διοργάνωση βιωματικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο την αξιοποίηση ειδικών εκπαιδευτικών υλικών-εργαλείων, προχωρά το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα», τα οποία προγραμματίζονται για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Πρόκειται για το «Σπίτι των Παιδιών», που αποτελεί εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης της παιδικής επιθετικότητας και του σχολικού εκφοβισμού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, και το οποίο είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα εργαστήρια δεξιοτήτων. Αυτό το υλικό είναι αναρτημένο στην Πλατφόρμα του ΙΕΠ και περιλαμβάνει ενότητες για τους άξονες «Ζω καλύτερα-Ευ ζην» και «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ-Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη». Τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν (διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom) είναι:

Για εκπαιδευτικούς που θέλουν να εκπαιδευτούν στο συγκεκριμένο υλικό. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε πέντε απογευματινές συναντήσεις που θα γίνονται κάθε Τρίτη (16.30-19.30), στις 5, 12, 19 Οκτωβρίου 2021και στις 2και 9 Νοεμβρίου 2021, ενώ θα ακολουθήσουν επιπλέον συναντήσεις για τη στήριξη των εκπαιδευτικών, όταν το εφαρμόσουν.
Τρίωρης διάρκειας για εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν παλαιότερα εκπαίδευση και θέλουν να θυμηθούν το πρόγραμμα, στις 20 Οκτωβρίου (16.30-19.30).
Τα σεμινάρια απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς της περιοχής ευθύνης της «Πυξίδας», και συγκεκριμένα του δήμους Νεάπολης-Συκεών, Λαγκαδά και Βόλβης. Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα γίνεται διαδικτυακά.

Για δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να στείλουν e-mail στο Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα» (info@pyxida.org.gr) έως την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2021, προκειμένου να τους αποσταλεί ο σύνδεσμος zoom του σεμιναρίου. Οι ενδιαφερόμενοι, επίσης, εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αναφέρουν εάν έχουν εκπαιδευτεί στο παρελθόν ή ενδιαφέρονται για το νέο σεμινάριο που ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου, καθώς και το σχολείο στο οποίο υπηρετούν.