Δήμος Ορεστιάδας: Επίσημη πιστοποίηση ως Υγιής Πόλη της Ευρώπης

Σύμβαση για το έργο αντικατάστασης αγωγού λυμάτων στην Ιτέα
23 Νοεμβρίου 2023
Στο πρόγραμμα ONCE ο Δήμος Ελευσίνας
23 Νοεμβρίου 2023
Show all

Δήμος Ορεστιάδας: Επίσημη πιστοποίηση ως Υγιής Πόλη της Ευρώπης

Δήμος Ορεστιάδας: Επίσημη πιστοποίηση ως Υγιής Πόλη της Ευρώπης

Ως Υγιής Πόλη, πιστοποιήθηκε ο Δήμος Ορεστιάδας, στο Ετήσιο Τεχνικό Συνέδριο των Υγιών Πόλεων Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εργασιών Υγιών Πόλεων, που έγινε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, όπου εντάχθηκε στην «οικογένεια» του Π.Ο.Υ.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Β. Μαυρίδης παρευρέθηκε την Τρίτη 21/11, στις εργασίες του συνεδρίου και παρέλαβε την πιστοποίηση του Δήμου Ορεστιάδας ως μέλος του EUROPEAN HEALTHY CITIES NETWORK FOR PHACE VII (2019-2025).

Όπως τόνισε «η ανακήρυξη του Δήμου Ορεστιάδας ως μέλους του Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση του Δήμου και παράλληλα μεγάλη ευθύνη απέναντι στους πολίτες». Δεσμεύτηκε ότι, ο Δήμος Ορεστιάδας θα προσφέρει στους πολίτες υγεία και ευημερία και θα αποδειχθεί αντάξιος της ευθύνης που αναλαμβάνει.

«Η εν λόγω διάκριση είναι αποτέλεσμα συστηματικής και μακροχρόνιας δουλειάς των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς από την αίτηση και μέχρι τη σύνταξη και την κατάθεση της πρότασης, χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από δυο χρόνια. Στο διάστημα αυτό ο Δήμος Ορεστιάδας βρισκόταν σε συνεχή επαφή και παρείχε επεξηγήσεις στα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης του WHO European Network of Healthy Cities, μέχρι να περάσει στο Δεύτερο στάδιο των αξιολογήσεων και να λάβει την Πιστοποίηση», αναφέρει στην ανακοίνωση ο Δήμος.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Ορεστιάδας είναι ο τρίτος Δήμος της Ελλάδας , μαζί με το Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού, που λαμβάνει Πιστοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μετά το Δήμο Πυλαίας -Χορτιάτη και το Δήμο Παλαιού Φαλήρου.