Δήμος Παιανίας: Τον ιστορικό δήμαρχο τίμησε ο Ισίδωρος Μάδης

Δήμος Λαρισαίων: Ανυπόστατα ψεύδη και συκοφαντίες για δήθεν σπάσιμο του φράγματος Γυρτώνης
21 Σεπτεμβρίου 2023
Ολοκληρώθηκαν τα έργα φωτισμού και αναβάθμισης των 7 γεφυρών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής
21 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

Δήμος Παιανίας: Τον ιστορικό δήμαρχο τίμησε ο Ισίδωρος Μάδης

Δήμος Παιανίας: Τον ιστορικό δήμαρχο τίμησε ο Ισίδωρος Μάδης

Εναν ιστορικό δήμαρχο, τον Παναγιώτη Τσουκαλά, τίμησε ο Ισίδωρος Μάδης δίνοντας το όνομά του σε νέα πλατεία του Δήμου Παιανίας στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Πρόκειται για τον πρώτο δήμαρχο της μεταπολίτευσης που μετέτρεψε την Παιανία από χωριό σε δήμο. Επί της θητείας του πραγματοποιήθηκαν επεκτάσεις του σχεδίου πόλεως και ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, ασφαλτόστρωσης ενώ σε ότι αφορά τη Νέα Σμύρνη, επί των ημερών του Παναγιώτη Τσουκαλά συναντήθηκε με την ανάπτυξη.

«Χρειάστηκαν περίπου τρεις δεκαετίες για να ικανοποιηθεί ένα εύλογο αίτημα της Νέας Σμύρνης, μια αυτονόητη υποχρέωση του δήμου. Να αξιοποιηθεί ο χώρος αυτός και να δημιουργηθεί μια πλατεία και μια παιδική χαρά που να συγκεντρώνει τους κατοίκους, να αποτελεί διέξοδο. Πιάσαμε επί της ουσίας το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει ο Παναγιώτης Τσουκαλάς, ο δήμαρχος που αναμόρφωσε την Παιανία αλλά εσείς εδώ έχετε έναν λόγο παραπάνω να τον θυμάστε» σημείωσε ο Δήμαρχος Παιανίας στον σύντομο χαιρετισμό του παρόντων των απογόνων του πρώην δημάρχου.

«Δώσαμε το όνομά του στην πλατεία για να γνωρίζουν οι επόμενες γενιές ποιος ήταν ο άνθρωπος που συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της Νέας Σμύρνης. Και τοποθετήσαμε προτομή του ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης τους έργου του. Μένει σε εσάς να κρατάτε τη μνήμη του ζωντανή μιλώντας για το πραγματικό του ενδιαφέρον για την πόλη μας» συμπλήρωσε ο Ισίδωρος Μάδης λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια της προτομής και των επίσημων εγκαινίων μια σύγχρονης παιδικής χαράς η οποία κατασκευάστηκε με ίδιους πόρους «για να γίνει άμεσα» όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Παιανίας ενώ θύμισε πως ο ίδιος είχε συμβάλλει στο παρελθόν ώστε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Θησέας του υπουργείου Εσωτερικών η οποία όμως στη συνέχεια χάθηκε.

Ο χώρος έχει αποδοθεί στους κατοίκους εδώ και ένα χρόνο περίπου αλλά τα εγκαίνια καθυστέρησαν ώστε να γίνουν ταυτόχρονα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παναγιώτη Τσουκαλά.

«Εχετε στη διάθεσή σας μια νέα πλατεία και μια παιδική χαρά. Σας καλώ να τα φροντίσετε, να τα προστατεύσετε. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Παιανίας έχουμε έντονα φαινόμενα κακοποίησης των δημόσιων χώρων» συνέχισε ο Ισίδωρος Μάδης εκφράζοντας την ανησυχία του και κάλεσε «κάθε ενεργό πολίτη να συμβάλει με τον τρόπο του στην περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας, των δημόσιων χώρων».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ σε αυτή την όμορφη πλατεία μαζί με όλη την οικογένειά μου για να τιμήσουμε τον παππού μας Παναγιώτη Τσουκαλά. Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Τσουκαλάς αγάπησε την Παιανία όμως πάνω από όλα αγάπησε τους ανθρώπους, τους Παιανιώτες» σημείωσε στον χαιρετισμό του ο εγγονός του πρώην δημάρχου Παναγιώτης Τσουκαλάς εκπροσωπώντας την οικογένεια.

«Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες της οικογένειας Τσουκαλά στο πρόσωπο του Δημάρχου Παιανίας Ισιδώρου Μάδη για την πρωτοβουλία και τις πράξεις για να έρθει σε πέρας αυτό το έργο» συμπλήρωσε.

Για ένα έργο «που ενώ συζητούνταν έντονα εδώ και δεκαετίες έγινε επιτέλους πράξη μετά από προσπάθειες της δημοτικής μας αρχής» έκανε λόγο η πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μαργιάννα Γιαννάκου.

«Ο δήμος η κοινότητά μας όφειλε να δώσει σε αυτή την τόσο όμορφη πλατεία ένα όνομα συνώνυμο της ανάπτυξης της περιοχής, του αειμνήστου δημάρχου Παναγιώτη Τσουκαλά» συμπλήρωσε και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωσή του.