Δήμος Πατρέων: Η Κοινοπραξία Εταιρειών εγκατέλειψε το έργο ανάπλασης της Κάτω Πόλης

Συνάντηση του δημάρχου Βύρωνα με καταληψίες για τον κορωνοϊό
13 Ιανουαρίου 2022
Μικροαισθητήρες μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων στον δήμο Αγίου Νικολάου
13 Ιανουαρίου 2022
Show all

Δήμος Πατρέων: Η Κοινοπραξία Εταιρειών εγκατέλειψε το έργο ανάπλασης της Κάτω Πόλης

Αιφνιδίως και παρόλο που σε λίγες μέρες θα υπογραφόταν η σύμβαση με τον δήμο Πατρέων, για το έργο ανάπλασης της Κάτω Πόλης και του ιστορικού Κέντρου της Πάτρας, η Κοινοπραξία Εταιρειών εγκαταλείπει την κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το δήμο Πατρέων, ο λόγος, όπως ισχυρίζεται η Κοινοπραξία, είναι η μεγάλη μεταβολή των τιμών των υλικών σε σχέση με το χρόνο υποβολής της προσφοράς.

“Φαίνεται ακόμα μία φορά, τονίζει ο δήμος, ότι η κατασκευή των έργων μέσω ανάθεσης σε ιδιωτικές εταιρείες, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους όχι μόνο δεν διευκολύνει -όπως θέλουν να μας πείσουν- στην πραγματοποίηση των έργων, αλλά αντίθετα βάζει εμπόδια, δημιουργεί σοβαρές καθυστερήσεις έως και ακυρώσεις διαγωνισμών, λειτουργεί σε βάρος και της ποιότητάς τους.

Η αιτία γι’ αυτό δεν είναι άλλη, από το γεγονός πως κάθε εργολάβος, κάθε εταιρεία, θέλει να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό κέρδος από κάθε έργο, από κάθε εργολαβία.

Ο δήμος θα επαναλάβει όσο το δυνατόν συντομότερα τον διαγωνισμό για την ανάπλαση της Κάτω Πόλης και του Ιστορικού Κέντρου”.