Δήμος Πατρέων: Η πόλη απαιτεί υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Θεσμική συνάντηση, με τον πρωταθλητή Δήμαρχο της Ανακύκλωσης στην Αττική
5 Ιουλίου 2022
Ηράκλειο Αττικής: Εβδομαδιαία και για όλο τον Ιούλιο τα rapid test
5 Ιουλίου 2022
Show all

Δήμος Πατρέων: Η πόλη απαιτεί υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής

Με αίτημα την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής ο Δήμος Πατρέων και η Επιτροπή Αγώνα διοργανώνει σήμερα στις 8 το βράδυ συγκέντρωση στον νέο σταθμό του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Ρίο.

Σε συνέχεια της κινητοποίησης, αύριο Πέμπτη 7 Ιουλίου, η δημοτική αρχή και αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα, θα καταθέσουν το ψήφισμα της συγκέντρωσης στον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με δήλωσή του επαναλαμβάνει και τονίζει σε όλους τους τόνους: «Δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί με αιτήματα την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, την συνέχιση λειτουργίας του Προαστιακού και την διαμόρφωση γραμμικού πάρκου στην επιφάνειά της. Δεν θα διαπραγματευτούμε οποιαδήποτε λύση που βλάπτει την πόλη μας και τους κατοίκους της, ούτε θα μας κάμψει η άρνηση της χρηματοδότησης από την Κομισιόν που θεωρεί υψηλό το κόστος του έργου, επειδή προφανώς θέλει να δώσει αλλού τα κονδύλια.

Και βέβαια δεν θα αποδεχτούμε για τα κέρδη και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που επιδιώκουν να φτάσει πάση θυσία, επιφανειακά το τρένο στο λιμάνι, να διχοτομηθεί η πόλη, να υψωθούν τείχη και να υποβαθμιστεί η ζωή μας.

Ο Πατραϊκός λαός, θα συνεχίσει ενωμένος τον αγώνα του, για να μείνουν και αυτοί οι σχεδιασμοί στα χαρτιά. Το διαχρονικό αίτημα για σύγχρονο τρένο με υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, την λειτουργία του προαστιακού και την δημιουργία γραμμικού πάρκου, πεζοδρόμων και ποδηλατόδρομου, είναι ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο, είναι προς το συμφέρον του Πατραϊκού λαού σήμερα, αλλά και των γενιών που έρχονται».