Δήμος Πειραιά: Κλειστές οι αθλητικές εγκαταστάσεις, λόγω καθυστέρησης της Γ.Γ. Αθλητισμού να προσλάβει γυμναστές

Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Η κινητή βιβλιοθήκη του Δήμου φέρνει το βιβλίο κοντά στους πολίτες
20 Δεκεμβρίου 2023
Μητρώο Ευάλωτων Πολιτών στον Δήμο Παλλήνης για βοήθεια σε περίπτωση κακοκαιρίας
20 Δεκεμβρίου 2023
Show all

Δήμος Πειραιά: Κλειστές οι αθλητικές εγκαταστάσεις, λόγω καθυστέρησης της Γ.Γ. Αθλητισμού να προσλάβει γυμναστές

Δήμος Πειραιά: Κλειστές οι αθλητικές εγκαταστάσεις, λόγω καθυστέρησης της Γ.Γ. Αθλητισμού να προσλάβει γυμναστές

Κλειστά είναι από προχθές, Δευτέρα 18/12, το δημοτικό κολυμβηρήριο και όλα τα δημοτικά γυμναστήρια στον Δήμο Πειραιά, καθώς ακόμη δεν έχουν προσληφθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού συμβασιούχοι γυμναστές που θα στελεχώσουν τους οργανωμένους χώρους άθλησης.

«Εκπλήσσομαι ειλικρινά με την ακατανόητη καθυστέρηση από πλευράς της ΓΓΑ αλλά και όσων άλλων εμπλέκονται σε σχέση με την πρόσληψη συμβασιούχων γυμναστών στους Δήμους. Είναι η πρώτη φορά που αναγκαζόμαστε να διακόψουμε το σύνολο των αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου Πειραιά καθώς ήδη κοντεύουμε να αλλάξουμε χρόνο και κάποιοι μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι καθυστερώντας αδικαιολόγητα, παίζουν με τις ζωές των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των δήμων» ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Μάλιστα, ο κ. Μώραλης χαρακτήρισε αδιανόητο να μην υπάρχουν μόνιμοι γυμναστές «ενώ η κυβέρνηση υποτίθεται ότι προωθεί την άθληση για όλους, αλλά είναι ακόμα πιο τρελό και απαράδεκτο να μην έχει καν βγει η προκήρυξη για την περίοδο 2023-2024, ενώ σε 10 μέρες τελειώνει η χρονιά».

Ο δήμαρχος Πειραιά ζήτησε την κατανόηση των πολιτών, συστήνοντας υπομονή έως ότου επιτευχθούν οι προσλήψεις των γυμναστών με συμβάσεις 8 μηνών. «Ελπίζουμε ότι κάποιος από την κυβέρνηση θα ασχοληθεί το συντομότερο για να δοθεί η πρέπουσα λύση», κατέληξε στη δήλωση του ο κ. Μώραλης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης σχολιάζοντας το κλείσιμο των δημοτικών γυμναστηρίων της πόλης, χαρακτήρισε και αυτός ακατανόητη την καθυστέρηση των υπευθύνων της ΓΓΑ και των εμπλεκομένων υπουργείων «για τα προγράμματα ΠΑΓΟ (Προγράμματα Άθλησης Για Όλους) να προχωρήσουν στην έγκριση της προκήρυξης για 8 μήνες συμβάσεις γυμναστών. Κάνουν αδύνατη τη λειτουργία των αθλητικών προγραμμάτων μας και κατά συνέπεια των αθλητικών μας εγκαταστάσεων».

Ο κ. Βουράκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γυμναστές των δημοτικών γυμναστηρίων που μέχρι τώρα προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους «με μοναδικό σκοπό την πραγματοποίηση των αθλητικών προγραμμάτων και μοναδική τους προτεραιότητα τους δημότες μας, ανήλικους και ενήλικες. Γίνεται όμως ξεκάθαρα αντιληπτό από όλους μας, ότι στις μέρες που ζούμε, κανένας δεν μπορεί να παράγει έργο χωρίς να αμείβεται όσο καλή πρόθεση και να έχει».