Δήμος Ρεθύμνου: Έργα λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων

100% επιτυχία των ωφελουμένων του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πατρέων-Παράρτημα Ρομά στην απόκτηση απολυτηρίου ΔΕ
27 Ιουνίου 2023
Πρώτο εργαστήρι για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής
27 Ιουνίου 2023
Show all

Δήμος Ρεθύμνου: Έργα λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων

Έργα λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης ανοικτών γηπέδων καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) και πετοσφαίρισης (βόλευ) θα υλοποιηθούν σύντομα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Ρεθύμνου, έργα τα οποία θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες άθλησης των νέων στις περιοχές των έργων και στα περίχωρά τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Ρεθύμνης και με στόχο, όπως επισημαίνεται, τη βελτίωση και αποπεράτωση αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται κυρίως σε οικισμούς, η μέριμνα της δημοτικής αρχής αφορά επίσης μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση της ενδοχώρας και την αναζωογόνηση των οικισμών και εκτείνεται σε όλα τα επίπεδα, από την κάλυψη βασικών αναγκών της καθημερινότητας μέχρι τις απαιτούμενες υποδομές που διασφαλίζουν καλή ποιότητα ζωής και τη μελλοντική ανάπτυξη τους με όρους βιωσιμότητας, ασφάλειας και αειφορίας.

Από πλευράς των αρμόδιων στο δήμο επισημαίνεται πως: «Ο σχεδιασμός των έργων είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες, μελέτης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής και των αναγκών της. Αποφεύγεται η βολική επιλογή της αποσπασματικής παρέμβασης, η οποία ικανοποιεί μεν προσωρινά το εκάστοτε αίτημα, εντούτοις έχει κόστος σε χρήμα και χρόνο και απλώς διαιωνίζει το κάθε πρόβλημα». Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο έργο που θα υλοποιηθεί σε αθλητικούς χώρους των οικισμών, βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης, έχει προϋπολογισμό 210.000 ευρώ, και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου. Σε πρώτη φάση, οι περιοχές παρέμβασης αφορούν τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϋ στον Τσεσμέ, το Μαρουλά, τη Γωνιά, το Βελονάδο, τα Φραντζεσκιανά Μετόχια, τον ‘Αγιο Κωνσταντίνο, το γήπεδο στα «Πευκάκια» Ρεθύμνου καθώς και τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϋ στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου. Το έργο βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων θα εξελιχθεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου, που έχουν αντίστοιχες ανάγκες.

Επίσης, τρεις νέες χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, ύψους 380.000 ευρώ υπογράφθηκαν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, οι οποίες αφορούν στην αποκατάσταση δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας με χωματουργικές εργασίες και τσιμεντοστρώσεις.