Δήμος Ωρωπού: Επτά υπερσύγχρονες ναυαγοσωστικές βάσεις – παρατηρητήρια

Κοζάνη: Στοχευμένες μετεωρολογικές προγνώσεις, σε τοπικό επίπεδο,μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου
26 Ιουλίου 2021
Η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία
26 Ιουλίου 2021
Show all

Δήμος Ωρωπού: Επτά υπερσύγχρονες ναυαγοσωστικές βάσεις – παρατηρητήρια

Ο Δήμος Ωρωπού απέκτησε για πρώτη φορά επτά υπερσύγχρονες ναυαγοσωστικές βάσεις – παρατηρητήρια κατά μήκος των ακτών της επικράτειας του συνολικής έκτασης 32 χιλιομέτρων.
Σχεδίασε, οργάνωσε και έθεσε σε λειτουργία επτά ναυαγοσωστικά παρατηρητήρια σύμφωνα με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές υλοποιώντας μία ακόμα δέσμευση του δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη.

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ 7 ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΩΝ
Οι παραλίες του Δήμου Ωρωπού που εγκαταστάθηκαν οι ολοκληρωμένες μονάδες ναυαγοσωστικής κάλυψης είναι:
Παραλία Πηγαδάκια Χαλκουτσίου με 1 πύργος
Παραλία Μαρκοπούλου με 2 πύργοι
Παραλία Αγκώνα Καλάμου με 2 πύργοι
Παραλία Κέντρο Καλάμου με 1 πύργος
Παραλία Βλιχάδα Καλάμου με 1 πύργος
Τα παρατηρητήρια στελεχώθηκαν με έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό που φέρει όλες τις νόμιμες αδειοδοτήσεις ναυαγοσωστικής.
Τα επτά παρατηρητήρια τέθηκαν ήδη σε λειτουργία από 23/7/2021. Σε καθημερινή βάση και μέχρι 30 Σεπτεμβρίου θα λειτουργούν από τις 10:00 έως 18:00 συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών.
Είναι πλήρως εξοπλισμένα με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σωστικό σκάφος με την ένδειξη «Rescue Boat» με μπλε και πορτοκαλί απόχρωση καθώς και τζετ σκι.

ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ, ΤΖΕΤ ΣΚΙ ΚΑΙ ΣΚΑΦΟΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
Επίσης σε κάθε ναυαγοσωστικό παρατηρητήριο υπάρχει διαθέσιμος απινιδωτής, ναυαγοσωστικά μέσα όπως σωσίβια, σανίδα διάσωσης, σωστικός σωλήνας, πτυσσόμενο ή πλωτό φορείο, φορητό φαρμακείο και υλικά Πρώτων Βοηθειών, ισοθερμικές κουβέρτες, μάσκες, βατραχοπέδιλα, καταδυτικό μαχαίρι, πινακίδες σήμανσης, αδιάβροχος φακός, κιάλια κ.α.
Ο υπεύθυνος ναυαγοσώστης μεριμνά για τη συντήρηση του εξοπλισμού, την οριοθέτηση των χώρων και των παραλιών, ενώ ο γενικός συντονισμός από θαλάσσης και ξηράς γίνεται από επόπτη – συντονιστή. Κάθε παρατηρητήριο διαθέτει βιβλίο συμβάντων και αναφορών.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
Οι λουόμενοι θα πρέπει να σέβονται και να πειθαρχούν με τις προειδοποιητικές σημάνσεις – σημαίες (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη) ανάλογα με την κατάσταση θάλασσας σε συνάρτηση με τη δύναμη του αέρα και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.
“Απολαμβάνουμε τη θάλασσα και το καλοκαίρι τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Δε ρισκάρουμε τη ζωή και την ακεραιότητα μας”, αναφέρει ο Δήμος Ωρωπού στο μήνυμά του.