Δίκτυο Γωνιών Ανακύκλωσης στον Δήμο Καλαμάτας

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Σωστό το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία, που παίζει με την «ιστορική της τύχη»
9 Ιουνίου 2022
Σταθερό σημείο διενέργειας rapid test από την Παρασκευή 10/6 στο Δήμο Αιγιαλείας
9 Ιουνίου 2022
Show all

Δίκτυο Γωνιών Ανακύκλωσης στον Δήμο Καλαμάτας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας για την «Δημιουργία δικτύου γωνιών ανακύκλωσης», ενέκρινε, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, με στόχο τη σταδιακή αύξηση των ποσοστών της ανακύκλωσης λόγω των Γωνιών Ανακύκλωσης που θα τοποθετηθούν εντός των ορίων του.

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι η ανάπτυξη δικτύου Γωνιών Ανακύκλωσης στα διοικητικά όρια του Δήμου, η οποία περιλαμβάνει την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού, τη συλλογή και τη μεταφορά των ανακυκλώσιμων που παράγονται στους χώρους ευθύνης του Δήμου.

Πρόκειται για εξοπλισμό τον οποίο ο ΦΟΔΣΑ θα υποβάλλει προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και αφορά στην προμήθεια, μετά τη διενέργεια όλων των νομίμων διαδικασιών, συνολικά: 58 Γωνιές Ανακύκλωσης με Πολυκέντρα Ανακύκλωσης Υλικών

Η διάθεση του εξοπλισμού θα γίνεται με τη σύνταξη πρωτοκόλλου παράδοσης παραλαβής ανάμεσα στο ΦΟΔΣΑ και το Δήμο.

Η τελική κατανομή του απαιτούμενου εξοπλισμού θα πραγματοποιηθεί με απόφαση του ΦΟΔΣΑ και καταρχήν εκτιμάται σε επτά Γωνιές Ανακύκλωσης με Πολυκέντρα Ανακύκλωσης Υλικών στο Δήμο. Η συλλογή των ανακυκλώσιμων θα γίνεται στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Η δράση αφορά στην Πρόσκληση αρ. πρωτ. 2789/16-03-2022 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού προγράμματος Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α., Άξονας Προτεραιότητας 14 Διατήρηση και Προστασία του περιβάλλοντος- Προαγωγή της αποδοτικότητας της χρήσης των πόρων» Με τίτλο «Πιλοτικό Πρόγραμμα συλλογής λοιπών ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Κρήτης».