Δίκτυο φωτισμού θα αποκτήσει ο λόφος Αγίων Αναργύρων στην Ιτέα

Συνεχίζεται η χρηματοδότηση της λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Ρόδου
11 Ιανουαρίου 2024
Στ. Αρναουτάκης: «Η Κρήτη γεωπολιτικά θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»
11 Ιανουαρίου 2024
Show all

Δίκτυο φωτισμού θα αποκτήσει ο λόφος Αγίων Αναργύρων στην Ιτέα

Δίκτυο φωτισμού θα αποκτήσει ο λόφος Αγίων Αναργύρων στην Ιτέα

Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής δικτύου φωτισμού στο Λόφο Αγίων Αναργύρων στην Ιτέα, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Όπως σημειώνει ο Δήμος πρόκειται για ένα έργο, που θα συμβάλει στην ανάδειξη της περιοχής ως τόπου επίσκεψης και αναψυχής.

Το έργο με τίτλο «Κατασκευή δικτύου φωτισμού Λόφου Αγίων Αναργύρων», προϋπολογισμού 60.800,00, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» (Π.Α.Α. 2014 – 2020) με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

Σύμφωνα με τη μελέτη, θα κατασκευαστεί δίκτυο ηλεκτροφωτισμού περιμετρικά της οδού στον λόφο Αγίων Αναργύρων στην Ιτέα.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την τοποθέτηση 36 ιστών φωτισμού με βραχίονα και φωτιστικό οδοφωτισμού τεχνολογίας Led, ενώ επιπλέον θα κατασκευασθεί το δίκτυο σύνδεσης των φωτιστικών με τον υφιστάμενο πίνακα διανομής συνολικού μήκους 900,00μ περίπου.

«Ο Δήμος Δελφών, έχοντας συνέχεια στο έργο του, προχωρά στην αναβάθμιση του φωτισμού μίας ακόμα περιοχής, κατασκευάζοντας ένα σύγχρονο δίκτυο που θα αναδείξει τα σημεία παρέμβασης, ως σημεία επίσκεψης και αναψυχής, με καλύτερες πλέον συνθήκες και για την πραγματοποίηση κοινωνικών εκδηλώσεων. Το εν λόγω έργο, που αποτελούσε εδώ και πολλά χρόνια αίτημα της Κοινότητας, εντάχθηκε στο τελευταίο πρόγραμμα Leader και άμεσα ξεκινά κατασκευή του», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Ιτέας. Ν. Γιογάκης, ενόψει της έναρξης των εργασιών.