Δειγματοληπτικός έλεγχος των υδάτων στις παραλίες του Ωρωπού

Μεγάλη αύξηση των κλήσεων προς το 1110
31 Αυγούστου 2020
Απορρόφηση 2,3 εκατ. ευρώ σε 3,5 ημέρες για την ηλεκτροκίνηση κυρίως για τα ποδήλατα
31 Αυγούστου 2020
Show all

Δειγματοληπτικός έλεγχος των υδάτων στις παραλίες του Ωρωπού

Σε συνέχεια εντολής του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού, η αρμόδια Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής διενήργησε τους απαιτούμενους ελέγχους ασφαλείας και καταλληλότητας των υδάτων σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Ωρωπού, στο οποίο μεταφέρθηκαν μέσω θαλάσσης φερτά υλικά από τις πληγείσες, από τις πλημμύρες, περιοχές της Εύβοιας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εκδόθηκαν σήμερα από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) των δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 26/8, όλες οι ακτές του παράκτιου μετώπου του Ωρωπού πληρούν τις μικροβιολογικές παραμέτρους καταλληλότητας και είναι εντός των επιτρεπτών ορίων της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, πλην μιας στα «Πηγαδάκια», στην οποία παρουσιάζεται μικρή μικροβιολογική επιβάρυνση. Στο σημείο υπάρχουν μηχανήματα τα οποία καθαρίζουν την ακτή. Μετά το πέρας των εργασιών αυτών θα γίνει επανέλεγχος στο νερό της ακτής κολύμβησης.
Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Αυγερινός τόνισε ότι: «Στόχος μας είναι η διασφάλιση της καθαρότητας και καταλληλότητας των υδάτων στις παραλίες του Ωρωπού που δέχτηκαν όλο αυτό τον όγκο των φερτών υλικών από τις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας και προς αυτή την κατεύθυνση προχωρούμε με όλες τις ενέργειες που απαιτούνται».