Δεκαεννέα γάτες διέσωσε το Τμήμα Αστικής Πανίδας Βύρωνα – Επείγουσα ανάγκη φιλοξενίας/υιοθεσίας

Δήμος Πατρέων: Κατατέθηκε προς χρηματοδότηση το στρατηγικό έξυπνης πόλης
28 Φεβρουαρίου 2022
Προχωρούν οι εργασίες για την ανάδειξη του Κάστρου της Άρτας
28 Φεβρουαρίου 2022
Show all

Δεκαεννέα γάτες διέσωσε το Τμήμα Αστικής Πανίδας Βύρωνα – Επείγουσα ανάγκη φιλοξενίας/υιοθεσίας

Δεκαεννέα γάτες διέσωσε το Τμήμα Αστικής Πανίδας Βύρωνα – Επείγουσα ανάγκη φιλοξενίας/υιοθεσίας

Το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Βύρωνα περισυνέλλεξε 19 γάτες, από διαμέρισμα συλλέκτριας, που όπως διαπιστώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, είχε μετατραπεί σε εστία σοβαρής μόλυνσης!

“Είχαν προηγηθεί προσπάθειες του Δήμου ώστε να πειστεί η συλλέκτρια* να παραδώσει τα ζώα για στείρωση και μέσω του Δήμου να αναζητηθούν υιοθεσίες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τελικά ύστερα από εισαγγελική εντολή, έγινε παρέμβαση με αστυνομικές, υγειονομικές και κτηνιατρικές υπηρεσίες. Οι εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού που αντίκρισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι πέρα από κάθε περιγραφή” επισημαίνει.

Παράλληλα όπως ενημερώνει ο Δήμος, τα ζώα μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρείο με το οποίο έχει σύμβαση, έγινε κτηνιατρική εξέταση και υποβλήθηκαν σε στειρώσεις, πλην ενός που είχε μόλις γεννήσει. Ευτυχώς όπως διαπιστώθηκε είναι σε καλή κατάσταση, υγιή και χωρίς παράσιτα. Τα ζώα εντελώς προσωρινά φιλοξενούνται σε χώρους του κτηνιατρείου και του Δήμου Βύρωνα. Ανάμεσά τους υπάρχει και μια γάτα με νεογέννητα γατάκια.

Πλέον, υπάρχει επείγουσα ανάγκη να βρεθούν φιλοξενίες ή υιοθεσίες δεδομένου ότι τα ζώα έχουν ζήσει έγκλειστα σε ένα μικρό διαμέρισμα και δεν είναι εύκολο να επανενταχθούν στο δρόμο ως αδέσποτα, αλλά ούτε και μπορούν να ζήσουν σε κλουβιά γιατί αυτό είναι αντίθετο προς τους κανόνες ευζωίας τους.

Καλούμε τους ζωόφιλους να κάνουμε μαζί μια προσπάθεια ώστε να βρουν σπίτι τα ζωάκια και να ζήσουν με αγάπη και φροντίδα.

Επικοινωνήστε με το τμήμα αστικής πανίδας ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο fb Αδέσποτα Δήμου Βύρωνα

Τμήμα Αστικής Πανίδας Δήμου Βύρωνα

Τηλ. 210-7608374, e-mail: papaioannou@dimosbyrona.gr

Αρχιεπισκόπου Αθ. Χρυσοστόμου, Τ.Κ. 162 33

  • Συλλέκτες ζώων, ονομάζονται οι άνθρωποι που μαζεύουν και διατηρούν πολλά ζώα, χωρίς να είναι σε θέση να τους παρέχουν καλές συνθήκες διαβίωσης και τα υποχρεώνουν να ζουν βασανιστικά.