Δεν έδωσαν κονδύλια για πυροπροστασία στους δήμους Πεντέλης και Παλλήνης και αυτοί δε μίλησαν

Επιδότηση συσκευών: Βγήκαν τα αποτελέσματα για τους δικαιούχους
21 Ιουλίου 2022
ΥΠΕΣ: Ενέκρινε την πρόσληψη 15.495 σχολικών καθαριστριών
21 Ιουλίου 2022
Show all

Δεν έδωσαν κονδύλια για πυροπροστασία στους δήμους Πεντέλης και Παλλήνης και αυτοί δε μίλησαν

Μηδενικά ήταν τα κονδύλια για πυροπροστασία στους δύο δήμους (Πεντέλης και Παλλήνης), που χτυπήθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά των τελευταίων ημερών στην έκτακτη χρηματοδότηση που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών τον Ιούνιο.
Συγκεκριμένα, με την από 24 Ιουνίου απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα, δόθηκε «επιχορήγηση συνολικού ποσού ύψους 5.620.000,00 € σε Δήμους της Χώρας και σε Συνδέσμους Δήμων, για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας». Αν και σε αυτή την (έκτακτη) κατανομή περιλαμβάνονται δήμοι που είχαν λάβει την τακτική επιχορήγηση για πυροπροστασία τον Μάρτιο (σ.σ. για παράδειγμα στην Ανατολική Αττική, όπου κατέρχεται ως υποψήφιος ο κ. Πέτσας, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Ραφήνας -Πικερμίου) απουσιάζουν παντελώς οι δήμοι Πεντέλης και Παλλήνης.
Προφανώς, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών θεωρούσε ότι ο δήμος Πεντέλης, Παλλήνης δεν κινδυνεύουν, κάτι που, τελικώς, μερικές εβδομάδες μετά αποδείχθηκε μέγα λάθος.
Εντύπωση, επίσης, προκαλεί η στάση των δύο δημάρχων:
-Της «γαλάζιας» δημάρχου Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά ενώ έλαβε μόλις 75.000 ευρώ με την από 29/3/2022, απόφαση του κ. Πέτσα, τον Ιούνιο δήλωσε πανέτοιμη για όλα.
-Του «γαλαζοπράσινου» δημάρχου Παλλήνης Θανάση Ζούτσου, που έλαβε μόλις 48.000 ευρώ με την από 29/3/2022, απόφαση του κ. Πέτσα.
Οι οποίοι, ακόμη και μετά την μεγάλη καταστροφή, δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να πουν γιατί οι δήμοι τους δεν πήραν τα κονδύλια πυροπροστασίας.