ΔΕΥΑ Κατερίνης: Χρηματοδότηση 3,4. εκ. ευρώ για την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Καλλιθέας

Σύγχρονο δίκτυο διαχείρισης νερού αποκτά ο Δήμος Δυτικής Λέσβου
17 Μαΐου 2023
Με τη στήριξη της e-trikala, βραβείο σε ομάδα ρομποτικής του ΕΜΠ
17 Μαΐου 2023
Show all

ΔΕΥΑ Κατερίνης: Χρηματοδότηση 3,4. εκ. ευρώ για την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Καλλιθέας

Χρηματοδότηση 3.433.920 ευρώ εξασφάλισε η ΔΕΥΑ Κατερίνης, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, για έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας.

Το νέο δίκτυο θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των κατοίκων, ενώ θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες πυρόσβεσης του οικισμού.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Κατερίνης, το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας είναι πεπαλαιωμένο και αποτελείται από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες και πλαστικούς σωλήνες, ενώ παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στην ορθολογική και βιώσιμη διαχείρισή του και δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες ύδρευσης του οικισμού.

Για το λόγο αυτό θα γίνει η ολική αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, που θα ικανοποιεί με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο τη ζήτηση και η αντικατάσταση των υφιστάμενων με αγωγούς HDΡΕ 3ης γενιάς. Το συνολικό μήκος των αγωγών του δικτύου θα είναι 30.332 m. Κατά τη διάρκεια κατασκευής του δικτύου θα αντικατασταθούν και οι ιδιωτικές συνδέσεις για όλους τους καταναλωτές. Συνολικά θα τοποθετηθούν 1.962 ιδιωτικές συνδέσεις.

Το έργο – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του – αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 31/12/2025.

«Η δέσμευσή μας γίνεται πράξη. Εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε μια ακόμη σημαντική χρηματοδότηση. Προχωράμε στην υλοποίηση ενός κομβικού έργου για την Καλλιθέα, που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες μας», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

«Η αντικατάσταση του υφιστάμενου και προβληματικού δικτύου υδροδότησης στην Δ.Κ. Καλλιθέας με την κατασκευή ενός νέου δικτύου ύδρευσης σύγχρονων προδιαγραφών, θα δώσει λύση σε μια χρόνια παθογένεια της περιοχής. Παράλληλα εξασφαλίζουμε τη μείωση του κόστους συντήρησης, αποκομίζοντας πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη από την εξοικονόμηση υδάτινων και ενεργειακών πόρων. Έπεται και συνέχεια με το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού, στο οποίο θα επικεντρωθούμε το αμέσως επόμενο διάστημα» σημείωσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης.