ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου: Οι μετρήσεις δείχνουν ότι το νερό δεν είναι πόσιμο

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων -αναστολή οφειλών για τους κατοίκους περιοχών του Έβρου, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου
13 Σεπτεμβρίου 2023
Τα αντιπλημμυρικά έργα στην Πάρνηθα στο επίκεντρο της συνάντησης δημάρχου Αχαρνών – Γ.Γ. Δασών
13 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου: Οι μετρήσεις δείχνουν ότι το νερό δεν είναι πόσιμο

ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου: Οι μετρήσεις δείχνουν ότι το νερό δεν είναι πόσιμο

Χωρίς πόσιμο νερό παραμένει για ένατη συνεχή ημέρα το πολεοδομικό συγκρότημα και είναι άγνωστο για πόσο διάστημα ακόμη θα συνεχιστεί η κατάσταση μετά την ολοσχερή σχεδόν καταστροφή του υδροδοτικού δικτύου, το οποίο και αποτελεί το μείζον πρόβλημα για την επαναφορά στην κανονικότητα.

Το νερό στο Βόλο εξακολουθεί να είναι ακατάλληλο για πόση ανακοίνωσε σήμερα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου, με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων χημικών αναλύσεων για την ποιότητα του νερού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει ότι από την πρώτη στιγμή είχε αναφερθεί ότι το νερό δεν είναι πόσιμο.

«Από την δειγματοληψία στην οποία προβήκαμε την Δευτέρα 11/9, επιβεβαιώθηκε η εκτίμησή μας, καθώς υπήρχαν υπερβάσεις στο μικροβιακό φορτίο. Στις δειγματοληψίες της Τρίτης 12/9, που έγιναν από κοινού με την Δ/νση Υγείας, στο σύνολο των δειγμάτων εντοπίστηκε υπολειμματικό χλώριο, που παραπέμπει στην απουσία μικροβίων.

Επειδή το δίκτυο ύδρευσης δεν έχει σταθεροποιηθεί και οι δειγματοληψίες – αναλύσεις δεν καλύπτουν ακόμη το σύνολο των περιοχών, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι ακόμη το νερό δεν είναι πόσιμο».

Την ίδια ώρα συνεργεία της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών στα αντλιοστάσια και το δίκτυο, ενώ έχει κατατεθεί και πρόταση από την ΕΥΔΑΠ της Αθήνας, που συνεπικουρεί την ΔΕΥΑΜΒ, για εγκατάσταση μηχανισμού ταχυδιύλισης, ώστε να λυθεί το σημαντικό αυτό θέμα και να υδροδοτηθεί η πόλη του Βόλου με πόσιμο νερό.

Μέχρι τώρα η πόλη του Βόλου υδροδοτείται κατά διαστήματα με μη πόσιμο νερό, μόνο για της ανάγκες της οικιακής χρήσης.

Ο καθαρισμός της πόλης από τους χιλιάδες τόνους λάσπης συνεχίζεται από συνεργεία του δήμου Βόλου, τόσο στο κέντρο, όσο και στις συνοικίες που επλήγησαν από τις πλημμύρες όπως το Παλαιό Λιμεναρχείο, τα Παλαιά, ο Άγιος Παντελεήμονας, η Νεάπολη, η Παπαδιαμάντη.

Ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη του Βόλου είναι η λευκή σκόνη, που αιωρείται στην ατμόσφαιρα από τη ξεραμένη λάσπη που έχει συσσωρευτεί στους δρόμους και διαλύεται από την κίνηση των αυτοκινήτων και γι’ αυτό οι ειδικοί συνιστούν στον πληθυσμό την χρήση χειρουργικής μάσκας.