Δημιουργία ΚΔΑΠ Α.με.Α. στο Δομοκό

Ηράκλειο: Υπογραφή σύμβασης για την άρση επικινδυνότητας και την αποκατάσταση του νεωτερικού ανοίγματος στη Χανιώπορτα
13 Νοεμβρίου 2023
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου παραπέμπεται στο Πειθαρχικό για απευθείας αναθέσεις
13 Νοεμβρίου 2023
Show all

Δημιουργία ΚΔΑΠ Α.με.Α. στο Δομοκό

Δημιουργία ΚΔΑΠ Α.με.Α. στο Δομοκό

Η προώθηση του αιτήματος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων – Φίλων ΕΕΕΕΚ Ν. Φθιώτιδας για τη δημιουργία ΚΔΑΠ Α.με.Α. στο Δομοκό, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του δημάρχου της περιοχής Χαράλαμπου Λιόλιου, με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Παναγιώτη Αγγελάκη, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που αναπτύσσεται στο Δήμο.

Στη συνάντηση ο δήμαρχος Δομοκού, δεσμεύτηκε για την προώθηση του αιτήματος του Συλλόγου και επισήμανε ότι, η στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες μέσω της βιωματικής μάθησης και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, στοχεύει αφενός, στην κοινωνικοποίηση και τη γενικότερη υποστήριξη των οικογενειών των ατόμων αυτών, και αφετέρου, στην προώθηση της δομημένης απασχόλησης των ωφελουμένων, τις πρωινές και απογευματινές ώρες.

Ο κ. Λιόλιος πρόσθεσε, επίσης, ότι η δυνατότητα που δίνεται για τη συμπερίληψη των ωφελούμενων ατόμων στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ χωρίς όριο ηλικίας, εντάσσοντας στην εν λόγω δομή, άτομα με ειδικές ανάγκες, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομα, άτομα με αισθητηριακές ειδικές ανάγκες (τύφλωση, κώφωση), άτομα με διαταραχές ομιλίας κ.ο.κ., συνιστά μοναδική πρόκληση για την κοινωνικοποίησή των ωφελούμενων σε επίπεδο Δήμου.