Δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου στην Ασή Γωνιά ζητά ο δήμαρχος Αποκορώνου

Με νέες υπηρεσίες αναβαθμίζεται το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αρταίων
11 Μαρτίου 2021
Νέα επιχείρηση για να απομάκρυνση ηλεκτρικών πατινιών από τον βυθό του Θερμαϊκού
11 Μαρτίου 2021
Show all

Δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου στην Ασή Γωνιά ζητά ο δήμαρχος Αποκορώνου

Τη δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου στην Τ.Κ. Ασή Γωνιά, ζητά ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, με επιστολή του προς την Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη. Μάλιστα για το σκοπό αυτό, ο Δήμος θα παραχωρήσει κατάλληλο κτίριο για να στεγάσει τις ανάγκες του, παραχωρώντας και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, όπως τονίζει ο κ. Κουκιανάκης.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Χ. Κουκιανάκης αναφέρει:
Κυρία Διοικήτρια,
Η Ασή Γωνιά είναι ιστορικό χωριό του δήμου Αποκορώνου του νομού Χανίων . Ο οικισμός είναι κτισμένος στις απολήξεις των Λευκών Ορέων σε υψόμετρο 380 μέτρων σε δυσπρόσιτη τοποθεσία. Απέχει 57 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων και 35 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο. Ο πληθυσμός του οικισμού ανέρχεται σε 550 μόνιμους κατοίκους, η πλειοψηφία των οποίων ασχολείται με την κτηνοτροφία .Διαθέτει πενταθέσιο δημοτικό σχολείο, αθλητικό όμιλο, αρκετά τυροκομεία και φούρνους,σούπερ μάρκετ, καφενεία και ταβέρνες καθώς και οργανωμένο και ενεργό πολιτιστικό σύλλογο. Διαθέτει χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων για γάμους- ιστορικές εκδηλώσεις με χιλιάδες συμμετέχοντες. Η διασύνδεση Χανίων, Ρεθύμνου πραγματοποιείται και από τη Ν.Ε.Ο. δια μέσω της Ε.Ο. Αργυρούπολης- Ασή Γωνιά- Καλλικράτη Σφακίων. Η Αση Γωνιά αποτελεί τόπο προορισμό με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα.
Λόγω της δυσπρόσιτης τοποθεσίας του , οι αποστάσεις από το κοντινότερο Κέντρο Υγείας είναι μεγάλες με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων του χωριού.
Κυρία Διοικήτρια,
Ως Δήμαρχος έχω χρέος να στηρίξω τους ανθρώπους του ορεινού και ηρωικού αυτού τόπου, που με το δικό τους καθημερινό άνισο, πολλές φορές αγώνα, συνεχίζουν να δίνουν ζωή στις σκληροτράχηλες βουνοκορφές με τις δραστηριότητές τους, δίνοντας με τη στάση ζωής τους, άλλη διάσταση στη ζοφερή και κυνική πραγματικότητα που ζούμε.
Επειδή θεωρούμε ότι η πρόοδος και η άνθιση αυτού του ξεχωριστού τόπου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ύψιστο αγαθό της “προστασίας της υγείας” παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για τη σύσταση “Περιφερειακού Ιατρείου Ασή Γωνιάς” πλήρους στελεχωμένου.
Ο Δήμος Αποκορώνου για τον σκοπό αυτό θα παραχωρήσει κατάλληλο κτίριο για να στεγάσει τις ανάγκες του, παραχωρώντας και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή.
Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση, συμβάλλοντας ουσιαστικά με τις ενέργειές σας στην ανάπτυξη και την πρόοδο του ιστορικού αυτού τόπου.
Με εκτίμηση,
Χαράλαμπος Κουκιανάκης
Δήμαρχος Αποκορώνου